Gorjul nu pute destul

Pentru un nespecialist, faptul că un executor judecătoresc tocmit de CE Oltenia – companie de stat – să recupereze datoriile de la Termo Craiova SRL – serviciu public – iar pentru asta îşi însuşeşte un sfert din bani pare un tun. Mai ales că vorbim de recuperarea a circa 20 de milioane de lei, adică un comision de un milion de euro. Pot să pariez însă că afacerea nu pute suficient de tare, încât să trezească vreun procuror din moţăială. Păi, acum nişte ani, un fost director SNLO, pe numele lui Eugen Davidoiu, cesiona creanţe de o mie de miliarde de lei vechi, din care compania de stat nu a văzut mai nimic, iar o firmă de garsonieră, denumită pompos Best Recuperare Creanţe, şi-a burduşit conturile. Procurorii au simulat o anchetă, de care nu se mai ştie nimic. Probabil că nu degeaba se lăuda Davidoiu că e omul serviciilor care conduc România. Unele afaceri puturoase vor rămâne mereu ascunse.

De altfel, băieţilor de la DNA nu li s-a părut ciudat nici faptul că soţia procurorului Volintiru, Dana Volintiru, primeşte contracte pe notariatul propriu de sute de mii de euro de la CE Oltenia, companie condusă de un personaj urmărit penal de DNA. Nici Inspecţiei Judiciare nu i s-a părut ciudat, pe motiv că Volintiru e şef la secţia de combatere a corupţiei, iar Ciurel e verificat de băieţii de la fapte conexe celor de corupţie. Culmea, când e vorba de afaceri girate de politicieni, procurorii văd legături şi unde nu sunt, în ograda proprie însă funcţionează după alte reguli.

Procurorii au poposit zilele trecute pe la Primăria Târgu Jiu, iar zvonurile dau ca sigure descinderi la Consiliul Judeţean Gorj şi la CE Oltenia. Să vedem, dar acţiunile de până acum ale DNA în Gorj nu au convins pe nimeni. Judeţul lui Ponta are toate şansele să fie declarat cel mai frumos mirositor din ţară şi după viitorul bilanţ al DNA.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: