Gorjul va avea echipă de baschet. A fost aprobat bugetul

Fanii baschetului din Gorj pot răsufla uşuraţi după anunţul că echipa va continua în prima ligă şi în noul sezon. Bugetul va rămâne undeva la 350-400 de mii de euro pe an iar noul preşedinte va fi Dan Cumpănaşu care îl înlocuieşte pe Marius Vlaicu. „Dacă nu demisionam eu, cred că se desfiinţa echipa!”, spune Vlaicu care e deranjat că va fi schimbat cu un „pompier”, după cum îl numeşte pe Cumpănaşu.

„Miercuri s-au întâlnit principalii finanţatori, adică Artego, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Judeţean şi CE Rovinari şi cu eforturi din partea tuturor s-au găsit soluţii ca echipa să continue şi în sezonul următor la un nivel de buget aproximativ ca cel dinainte”. Acesta e anunţul făcut ieri de preşedintele clubului sportiv Energia, Ion Surdu, care i-a făcut fericiţi pe suporteri.

Vlaicu sau bugetul

Deşi era în acel moment şeful secţiei de baschet, Marius Vlaicu nu a fost invitat la întâlnirea oamenilor care dau banii la Energia. Vlaicu a simţit că se doreşte înlăturarea sa şi şi-a depus ieri demisia din funcţie. „Dacă eu eram cel care stăteam în calea performanţei, m-am decis să fac pasul înapoi şi mi-am depus demisia. O fac cu tristeţe în suflet, mă doare pentru că sunt un om de construcţie. Clubul Energia e creaţia mea, eu am fost omul care a înscris echipa în Divizia B. Am demisionat pentru că am simţit că echipa nu va mai fi susţinută de principalii finanţatori. Am făcut-o pentru cei 800 de oameni care vin la Sala Sporturilor, pentru iubitorii de baschet. Consider că echipa trebuie să meargă mai departe cu mine sau fără mine, nimeni nu este de neînlocuit”, a spus Vlaicu care a scos în evidenţă faptul că, sub conducerea sa echipa a învins campioana U Mobitelco Cluj, câştigătoarea Cupei, Gaz Metan Mediaş, dar şi cea mai titrată echipă a ultimilor ani în România, Asesoft Ploieşti.

ÎNLOCUIRE

Vlaicu va fi înlocuit chiar de fostul preşedinte, Dan Cumpănaşu. Acesta a negociat deja prin telefon cu şefii de la Energia şi va purta luni discuţia finală în urma căreia va fi anunţat oficial. „Noul preşedinte va fi într-adevăr domnul Cumpănaşu. Şi-a dat acordul de principiu şi urmează să discutăm mai în detaliu despre toate problemele de la secţie în cursul zilei de luni”, a confirmat şeful Ion Surdu

 „Printr-o declaraţie publică a domnului Călinoiu am aflat că în locul meu va veni „specialistul” Dan Cumpănaşu, un om care a jucat baschet şi are funcţia de pompier la CE Rovinari. Îi doresc succes pentru că e un om care a fost 20 de ani în fenomenul baschetului unde a avut performanţe”

Marius Vlaicu

ANTRENOR

Cumpănaşu va trebui să aleagă un nou antrenor iar primele variante sunt Slobodan Nikolic sau americanul alături de care Cumpănaşu a lucrat timp de două sezoane, Theo Evans. Nu e exclusă însă nici instalarea unui tehnician român

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: