Gorun: Nici nu m-am gândit să-mi dau demisia din MAE!

AdrianGorun,fostulrectoralUniversitățiiConstantinBrâncușidinTârguJiu,șipreşedinteleSenatuluiuniversitățiiAdrianGorun,ainfirmatinformaţiapotrivitcăreiaşi-arfidatdemisadinMinisterulAfacerilorExterne(MAE).Gorunasusținuttotceaapărutînpresăreferitorlademisiasareprezintăodezinformareșiniciprincapnui-adatrenunțelafuncțiade  desecretargeneraladjunctalMAE.

Informațiile apărute în presa locală, referitoare la o eventuală demisie din MAE a lui Adrian Gorun, după plecarea ministrului de Externe Andrei Marga, l-au supărat pe fostul rector al UCB. Adrian Gorun a spus că este doar un zvon faptul că și-ar fi dat demisia de la MAE, o dezinformare și nici prin cap nu i-ar fi trecut să părăsească postul de secretar general adjunct. ”Nici nu mi-a trecut prin cap așa ceva, nu am motive să îmi dau demisia. Numirea înalților funcționari publici nu este una politică. Eu sunt venit prin concurs încă din 2000 și mi-am păstrat această calitate de înalt funcționar public chiar dacă am avut anumite întreruperi în conformitate cu legea”, a declarat Adrian Gorun pentru Radio Târgu Jiu. Înainte, fostul rector al universității târgujiene a îndeplinit funcția de secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză. ”Prin opțiunile mele profesionale mă simt mai apropiat de domenii precum educația și cercetarea, dar asta nu înseamnă că nu îmi exercit atribuțiunile în funcție de numirea pe care mi-a realizat-o primul ministru, ci nu ministrul de Externe. De aceea, în niciun caz nu se pune în discuție demisia mea. Nici nu am gândit la demisie. Mă surprinde faptul că alții încearcă să anticipeze gânduri pe care deocamdată nici nu mi-au trecut prin creier”, mai menționează Adrian Gorun.

Decizia privind aplicarea mobilității pentru Adrian Gorun din funcţia publică de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză în funcţia publică de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe a fost emisă pe 20 iunie de Guvernul României. Recent Andrei Marga a fost schimbat de la conducerea Ministerului de Externe, în locul acestuia fiind numit Titus Corlățean. Despre Andrei Marga, președintele Traian Băsescu spunea că ”este o calamitate pentru România. Nepregătit, cu idei puține și neștiutor de carte în ale Externelor

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: