GPS-urile îngreunează genţile poştaşilor

Un număr de 31 poştaşi din Târgu Jiu poartă, permanent, în genţi, GPS-uri. Acestea pot fi considerate obiecte artizanale pentru că sunt ineficiente. Deşi scopul acestora este acela de a le salva viaţa în cazul în care sunt atacaţi de infractori, aparatele nu fac altceva decât de a îngreuna şi mai mult genţile poştaşilor. Aparatele mari, cu butoane greu de apăsat nu ţin încărcate nici măcar 8 ore cât este programul de muncă al unui factor poştal.

Drăguţ Bocşe, dirigintele Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată Târgu Jiu, a declarat: „GPS-urile sunt ineficiente din cauză că sunt greu de manevrat. În caz de pericol poştaşul ar trebui să anunţe poliţia cu ajutorul acestuia, însă butonul respectiv este foarte greu de apăsat. Majoritatea  aparatelor nu ţin încărcate nici măcar 8 ore. Monitorizarea lor se face la Bucureşti. Nu ştiu cât de eficient ar putea colabora poliţia din capitală cu cei din Târgu Jiu pentru ca aceştia să intervină în timp util. Era indicat ca ele să poată fi monitorizate la nivel local pentru a putea fi eficiente”.

Poştaşii au fost instruiţi de către poliţişti să se ferească singuri de infractori. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, a declarat: „În acest an nu s-a înregistrat nici un caz de jefuire a factorilor poştali din Gorj. Periodic au loc întâlniri cu poştaşii. Pe lângă recomandări, factorii poştali sunt instruiţi să evite a deveni victimele infractorilor pe traseele de deplasare. Tuturor poştaşilor le-au fost făcute cunoscute datele de contact ale poliţiştilor cu care pot ţine legătura permanent”, a spus Tică.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: