Grajdul familiei Tătărăscu, birou pentru primăria din Plopşoru

O parte din angajaţii primăriei din Plopşoru îşi desfăşoară activitatea zilnică în fostele grajduri de pe lângă conacul familiei Tătărăscu. Pentru că nu are un alt sediu, primăria din Ploşoru este nevoită să funcţioneze în conacul familiei Tătărăscu.

Din lipsa spaţiului edilul local a transformat grajdurile conacului în birouri pentru funcţionari, iar pentru el a păstrat biroul care i-a aparţinut chiar lui Alexandru Tătărăscu, fratele cunoscutului om politic, Gheorghe Tătărăscu.

„Încercăm de mult timp să ne construim un alt sediu, dar nu avem această posibilitate. Pentru că nu ne aparţine, conacul nu poate fi modificat şi a trebuit să-l păstrăm aşa cum a fost preluat, cu mici renovări. Grajdurile le-am transformat în birouri pentru registrul agricol, arhivă şi casierie, iar în conac este biroul meu şi alte câteva birouri”, declară Petre Grigorie, primarul localităţii Plopşoru. Pentru construirea unei primării în Plopşoru, primarul a primit ca donaţie o suprafaţă de teren de un hectar, dar pentru că nu are bani nu se poate apuca de construcţie.

O casă a renumitei familii şi la Drăguţeşti

Aceeaşi situaţie este şi la Drăguţeşti. Însă în urmă cu 8 ani, primarul de atunci a cumpărat conacul de la moştenitori familiei Tătărăscu, contra sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. În urma renovărilor care au avut loc, edilul a încercat să păstreze o parte din arhitectura clădirii. „Suntem privilegiaţi să ne desfăşurăm activitatea în acest conac, care i-a aparţinut familiei Tătărăscu. Fostul primar a cumpărat clădirea de la moştenitori prin 2002, iar noi de curând i-am adus unele renovări”, declară Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: