Greblă, „băgat” în afaceri cu arabi din Al Qaeda

O simplă căutare pe Google a cuvintelor „Greblă” şi „Al Qaeda” o să vă ofere surpriza descoperirii unor „legături de afaceri” dintre senatorul PSD şi nişte arabi, care pe malul Jiului nici nu pot fi imaginate. Totul i se trage parlamentarului social-democrat de la decizia fiului său de a vinde în 2008 o cafenea pe care o deţinea în Bucureşti, tranzacţia fiind descoperită acum.

Toni Greblă a fost asociat de-a lungul anilor cu diferite afaceri sau legături de acest gen, niciodată până acum nimeni nepunându-i în cârcă şi relaţii cu arabii din Al Qaeda. Şi totuşi, pe 13 februarie anul acesta, un site specializat în dezvăluiri, riseproject.ro, a publicat un amplu articol despre „Teroriştii irakieni, afaceri în cafeneaua unui fiu de senator”. Articolul relata despre cum cetăţeanul irakian Mohamad Al Dulaimi, declarat indezirabil de SRI pe teritoriul României, a preluat prin soţia sa Florina, o cafenea din Bucureşti, deţinută de Silviu Mihail Greblă, fiul senatorului, şi prietena acestuia, Ana Maria Gheorghe. “Cafe de la Grenouille”, funcționa pe firma Broscuta Oaky Coffe SRL, era situată la parterul unui bloc şi era frecventată şi de Al Dulami. Firma a fost apoi administrată de Jamal Asy, un irakian implicat într-o altă afacere chiar cu Aqeel Mohamed Dhuyab, membru al unei reţele de cinci teroriști Al Qaeda, urmăriţi la nivel internaţional. Cafeneaua avea la sfârşitul anului datorii de 370.000 de lei, fiind pusă de Fisc sub executare silită, aceiaşi arabi achiziţionând în 2008 şi alte firme, inclusiv una a parlamentarului PDL Cristian Boureanu.

Greblă dezminte categoric

De la dezvăluirile respective s-a ajuns la relatări de genul „Toni Greblă la Poarta Sărutului cu Al Quaeda”, senatorul de Gorj fiind preşedinte al Comisiei Juridice din Senatul României, funcţie extrem de importantă şi de vânată, mai ales acum, în preajma campaniei electorale. Parlamentarul gorjean spune că nu l-a văzut în viaţa lui pe teroristul irakian, dar apoi să mai fi fost cu el la Poarta Sărutului, loc în care a năşit-o, totuşi, pe fata controversatului afacerist Dan Bârcină. „A fost o afacere proastă, iar atacurile acestea nu au nicio noimă, poate doar electorală. Barul pe care fiul meu şi o fată l-au deschis în capitală avea vreo 60 mp, câteva mese şi nişte scaune, nu era cine ştie ce. Băiatul meu era şi el luat de ale tinereţii valuri şi credea că face cine ştie ce afacere, dar i-am spus că dacă eu nu mă pricep la afaceri e clar că nici el nu va avea şanse mai mari. După vreo jumătate de an în care a văzut că nu câştigă mai mult de zece milioane de lei vechi pe lună a decis s-o vândă. Arabul acesta, pe care nu-l cunosc, locuia în acelaşi bloc cu cafeneaua, iar când fiul a decis să vândă i-a cedat acţiunile de la firmă, preluând chiria la bar. A preluat cu mese şi scaune, au fost la notar din ce am înţeles, spunând că va plăti totul, dar nu a mai achitat nimeni nici un leu. Firma nu avea nicio datorie la vânzare, ulterior aflându-se că el ar fi facilitat intrarea în ţară a unor cetăţeni străini, faptă asimilată cu cea de activităţi teroriste. Eu nu l-am văzut niciodată pe arabul respectiv”, ne-a declarat senatorul Toni Greblă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: