Grefier condamnat mai puţin ca Becali pentru 17 şpăgi!

Magistraţii Curţii de Apel din Piteşti au pronunţat sentinţa în cazul unui grefier acuzat de luare de mită, situaţia juridică a acestuia fiind interesantă şi pentru gorjeni în contextul în care, alături de el, au fost trimise în judecată şi două gorjence, femeia de afaceri Anca Constanţa Buluz şi avocata Daniela Domnica Creţu.

Victor Ion Toader este grefierul de la Curtea de Apel Craiova care a fost prins de procurorii DNA că a falsificat acte şi a făcut dispărute documente din diferite dosare pentru a fi date sentinţele dorite de cei care îl mituiau, cazul gorjencelor judecate alături de acesta fiind unul de acest gen.

Grefierul de la Craiova a fost acum condamnat, e drept că nu definitiv, pentru 17 acte materiale în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Evident că traficul de influenţă nu era făcut gratuit, pedeapsa dispusă însă de judecători fiind de doi ani şi trei luni, în aceeaşi sentinţă judecătorii dispunând confiscarea de la inculpat a sumei de 21.000 de euro. Suma poate fi considerată o mică „valiză”, dacă ne raportăm la cazul lui Gigi Becali, care doar pentru că a încercat să „premieze” nişte fotbalişti a primit 3 ani de puşcărie cu executare.

Grefierul care aranja dosarele la Craiova a mai primit pedepse de câte un an, cinci la număr, pentru că a falsificat certificate de grefă, a modificat acte medico-legale sau a sustras documente care îi incomodau pe cei care îl plăteau. Toate pedepsele au fost cumulate în cea mai mare dintre ele, aceasta fiind sporită cu trei luni, astfel ajungându-se ca Toader să facă doi ani şi jumătate de puşcărie. El era un cunoscut al avocaţilor din Gorj, prin prisma funcţiei pe care o ocupa, aşa ajungându-se acum ca şi Buluz şi Creţu să pice în plasa procurorilor DNA şi să se aleagă cu un dosar.

Judecata în cazul lor a fost disjunsă, la Curtea de Apel Piteşti având ieri loc primul termen din noul proces format de către magistraţii argeşeni. Cele două au încercat să aranjeze la Craiova dosarul în care Buluz era condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Gorj, numai că în poveste au intervenit procurorii DNA şi verdictul dat de judecători în cazul respectiv a fost de închisoare cu executare. Buluz a fost acuzată, alături de omul de afaceri Victor Drăgoi, că a prejudiciat o bancă românească cu suma de 1,7 milioane euro, verdictul de la Craiova fiind contestat, procesul fiind pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii instanţei piteştene au dispus în cazul lui Victor Ion Toader şi ca el să fie obligat la plata unor cheltuieli judiciare către statul român în cuantum de 26.000 de lei.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: