Grigoras asteaptă întăriri

Pandurii nu se grăbesc cu reunirea în această iarnă. Dacă dinamoviștii sau steliștii au început deja de 2 zile treaba, oamenii lui Grigoraș mai au o zi de vacanță. De miercuri se întorc însă la Tg Jiu pentru a pregăti cel mai tare retur din istoria echipei. Pandurii n-au mișcat nimic pe piața transferurilor și le caută în continuare cumpărători lui Stromajer și Vranjes.

Pandurii lui Grigoraş nu sunt printre cei mai grăbiţi în noul an dar nici printre cei mai leneşi. Dacă Steaua sau Dinamo s-au reunit încă de ieri, pandurii o vor face miercuri iar Rapidul abia luni, pe 16 ianuarie.

În atac e gaură

Linia de clasament a pandurilor ar putea să-i inducă pe mulți în eroare. Pandurii stau confortabil pe locul 6, au unul din cele mai tari atacuri din liga întâi dar au și ”găuri” mari tot în atac. Și asta pentru că Băcilă încă e accidentat, Stromajer a fugit de la echipă, Vranjes a fost dat afară iar Brata arată că încă e necopt pentru bătăliile din prima ligă. Grigoraș vrea astfel cel puțin 2 jucători de atac dar gorjenii au fost timizi până acum pe piaţa transferurilor. Ar vrea jucători tineri, ieftini şi buni dar aceștia sunt cam greu de găsit. ”Nu pot să dau nume dar recunosc că şi eu îl vroiam pe Chipciu, însă nu cred că aveam prea multe şanse să-l luăm. Acuma nici nu trebuie să ridicăm nasul prea sus pentru că Pandurii nu-şi permite extravaganţele altor echipe. În plus, pentru mine a contat şi va conta cel mai mult păstrarea actualului nucleu de jucători. Eu mizez pe continuitate, rezultatele apar atunci când ai o echipă, nu doar individualităţi! Nu aş zice însă “nu” dacă ne-am mai întări cu 2 jucători de profil ofensiv, mă refer la un atacant şi un om de bandă, posibil un mijlocaş”, spune Grigoraș conform sportingorj.ro.

Grigoraș: ”Eu nu sunt scouter !”

Chiar dacă a înmânat celor din conducere o listă cu posibilele achiziții, Grigoraș spune că nu va insista pentru niciunul din ei. În iarna trecută i-a vrut neapărat pe Chipicu, Curelea sau Rusescu dar prețul acestora a fost prea piperat. ”Puteţi să precizaţi cu litere mari, de tipar: Eu sunt antrenor la Pandurii, nu sunt impresar sau scouter! Pot să-mi dau cu părerea vis-à-vis de unii jucători de care avem nevoie, dar nu o să fac vreodată lobby pentru vreun jucător sau să iau direct unul de pe DVD-uri. Asta nu se va întâmpla. Eventual o să meargă cineva să urmărească jucătorii mai interesanţi sau eu o să-i pot urmări la 2-3 jocuri de verificare în Antalya. Nu am discutat personal cu niciun jucător din Liga I în vederea unui transfer dar nu pot să spun că cei din conducere nu au făcut asta în această iarnă”, spune Grigoraș care are practic 2 opțiuni. Ori aduce jucători tineri, de perspectivă din ligile inferioare pe bani puțini ori alege din cei liberi de contract care vor sosi în teste în Antalya. Anul trecut pe vremea asta, pandurii rezolvau transferul lui Călin Cristea de la Alba Iulia pentru 80 de mii de euro.

Și totuși, Pintilii lipsește doar câteva zile

Dintr-o regretabilă eroare, am transmis informația conform căreia stagiul echipei naționale în Antalya va avea loc între 2 și 15 februarie. Tricolorii vor merge în cantonament acolo dar asta între 21 ianuarie și 2 februarie. Asta înseamnă că va fi o iarnă lungă pentru căpitanul pandurilor, Pintilii. Acesta va efectua un adevărat tur de forță. Va pleca cu Pandurii pe 15 ianuarie în primul stagiu, va face joncțiunea cu lotul tricolor pe 21, acolo unde va rămâne până pe 2 februarie. După acea dată va reveni în cantonamentul pandurilor unde va rămâne până la încheierea celui de-al doilea stagiu, pe 15 februarie. În total, Pintilii va petrece o lună de zile în cantonament, departe de familie. ”Pintilii ne va lipsi doar o scurtă perioadă dar va fi alături de noi în cea mai importantă perioadă de pregătire, cea cu jocurile amicale. Singura problemă este doar pentru el, că va sta o lună în cantonament. Sper să nu mai apară vreo problemă medicală legată de accidentări, deşi în cazul lui Mihai sunt sigur că va trece cu bine peste această perioadă, este un fotbalist rezistent. Concluzia ar fi aceea că selecţionarea la naţională nu afectează pregătirea echipei Pandurii şi asta contează pentru mine ca antrenor”, mai spune Grigoraș. Pintilii a avut probleme musculare și în pregătirea din vară dar și în cea din iarna trecută.

Stromajer refuză și Oțelul !

După ce a refuzat să meargă la Steaua, slovenul Jaka Stromajer spune ”nu” acum și unui transfer la campioana Oțelul. Pandurii au bătut se pare palma cu clubul de pe Dunăre dar jucătorul de 28 de ani rămâne de negăsit. Stromajer nu e lăsat de soție să revină în România după scandalul cu amanta din care slovenul s-ar fi ales și cu un copil. Impresarul jucătorului aplică aceeași placă. ”Dacă Eugen Pârvulescu spune că jucătorul se va duce la Oţelul, atunci să se ducă el în locul lui să joace acolo!”, spune Zvonko Milojkovic în prosport.

”Este clar că trebuie să aducem ceva nou şi sunt convins că ne vom descurca, vom rezolva şi această problemă.”           

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: