Grigoraş luptă pe două planuri, campionat şi cupă

Meciurile din optimile Cupei României Timişoreana vor debuta azi cu partida dintre FC Braşov şi Universitatea Cluj. Pandurii vor juca în ultima zi a acestei faze a competiţiei, meciul cu Universitatea Craiova fiind programat pentru joi, de la ora 18:30. Gorjenii au început aseară o serie dificilă de trei jocuri care se vor derula la interval de 3 sau 4 zile, după partida cu Steaua urmând să joace joi cu Craiova şi luni cu Rapid.

Timp de trei zile, începând de azi, se vor disputa meciurile din "optimile" Cupei României. Partidele din această fază a întrecerii se dispută într-o singură manşă, în sistem eliminatoriu. Toate cele opt întâlniri vor putea fi urmărite la tv fiind transmise în direct de Sport.Ro şi PRO TV. Pandurii vor relua de azi pregătirile pentru meciul din Cupa României, jucătorii neconvocaţi în lot pentru jocul cu Steaua antrenându-se şi ieri la Târgu Jiu sub comanda preparatorului fizic.

Antrenorul Petre Grigoraş a precizat că nu va neglija nici una dintre întreceri, deşi recunoaşte că mai importante sunt punctele din campionat. „Cupa şi campionatul sunt două competiţii diferite. Competiţia care ne interesează cel mai mult este campionatul pentru că se desfăşoară pe puncte. Dar şi meciul cu Universitatea e important pentru noi”, a spus tehnicianul gorjenilor înaintea partidei din Cupa României cu Craiova, explicând că o calificare în cupă ar aduce satisfacţii echipei dar probabil mai puţin spectatorilor: „Dacă am reuşi să depăşim Universitatea pentru a doua oară ar fi o mare satisfacţie pentru noi jucătorii şi antrenorii. Nu ştiu pentru spectatori pentru că aici sunt foarte mulţi care ţin cu Universitatea. Poate pe bună dreptate pentru că este de departe cea mai iubită echipă din Oltenia şi una dintre cele mai iubite din ţară”.

Pentru că şi-ar dori să poată juca cu succes în ambele competiţii, Grigoraş nu se poate decide să aleagă între campionat şi cupă: „Sunt competiţii diferite, dar dacă ar fi să aleg una dintre ele nu aş putea pentru că vreau puncte şi cu Steaua şi cu Rapid, dar şi să eliminăm Universitatea Craiova. Dar primordial este campionatul acum, pe noi ne ard punctele acum. Orice punct adus de afară ar fi foarte important. În cupă poţi să treci de Craiova sau să ieşi meciul următor dar în campionat dacă nu reuşeşti să acumulezi puncte cât mai repede situaţia se înrăutăţeşte şi se micşorează şansele de a ne ridica din zona aceasta minată”.

Din păcate  programul echipei nu este favorabil gorjenilor care susţin în această săptămână două meciuri în deplasare cu două echipe foarte puternice pe teren propriu şi unul în cupă. „Să sperăm că vom lua puncte. Eu am încredere că putem face şi surprize”, a spus Grigoraş încrezător că echipa sa poate obţine ceva din această serie dificilă de jocuri. Pandurii au revenit noaptea trecută la Târgu Jiu şi de azi îşi reia imediat antrenamentele, timpul până la meciul de cupă fiind prea scurt pentru ca jucătorii să mai poată beneficia de o zi liberă.

Programul televizărilor şi arbitrii partidelor din "optimi":

Marţi, 26 octombrie

FC Braşov - U Cluj    16:00, Sport.ro

Poli Timişoara - Voinţa Sibiu (II)    18:30, Sport.ro

Dinamo - ALRO Slatina    21:00, Sport.ro

Miercuri, 27 octombrie

Bistriţa - Urziceni    16:00, Sport.ro

CFR Cluj - Tg. Mureş    18:30, Sport.ro

Steaua - Sportul    20:45, Pro TV

Joi, 28 octombrie

Pandurii - U Craiova    18:30, Sport.ro

Astra - Rapid    20:45, Pro TV

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: