Grigoraş, rapid în Giuleşti

Dintre toate echipele care l-au căutat în ultima perioadă, Grigoraş e cel mai aproape de Rapid. Antrenorul e încântat de ideea de a lucra pentru prima oară la o echipă cu nume care se bate an de an pentru trofee. Cum plecarea lui Răzvan Lucescu e sigură după finala Cupei de aseară, Copos are de ales, se pare, între Grigoraş şi Sabău.

După ce 3 timp de aproape 3 ani a fost dat ca sigur la cârma Stelei, Grigoraş ar putea ajunge tocmai la rivala de moarte, Rapid. E de aşteptat ca Marin Condescu să nu se opună mutării iar Grigoraş să negocieze chiar în aceste zile contractul cu George Copos.

Tiki taka sau autobază -

Răzvan Lucescu a rezistat doar un an la Rapid. Antrenorul giuleştean a cedat chemării deşertului şi va pleca în Qatar pentru un contract cu mai multe cifre ca la Rapid. Copos nu stă prea mult pe gânduri şi vrea să instaleze repede un nou antrenor. Dacă iniţial s-a vorbit de Pustai, acum favoriţi pentru a ocupa postul sunt Grigoraş şi Sabău. Cei doi au stiluri de joc total diferite. Dacă Grigoraş e cunoscut pentru fotbalul ofensiv promovat, acel tiki taka de România, Sabău e mai mult adeptul unei defensive beton şi a unui joc pe contra-atac. De altfel ieri pe site-ul GSP era un sondaj în care fanii rapidişti erau invitaţi să voteze antrenorul preferat. Grigoraş acumulase 67% din voturi, în timp ce Sabău doar 33%, semn că fanii giuleşteni vor spectacol în sezonul viitor. De altfel fanii Rapidului au toate motivele să-l susţină pe Grigoraş în ciuda faptului că acesta a fost catalogat de multe ori ca fiind stelist, poate datorită acelui sezon în care a evoluat în Ghencea între 1989 şi 1990. Grigoraş mai are un avantaj în faţa lui Sabău. Antrenorul pandurilor a încheiat deja sezonul şi se relaxează în vacanţă acasă la Bacău, în timp ce Sabău pregăteşte deja barajul de rămânere în prima divizie cu FCM Târgu Mureş. Sabău are o datorie morală de a menţine Mureşul în prima ligă aşa că nu va pleca de acolo până după meciul de baraj, a cărui dată nici nu a fost stabilită încă.

„Orice antrenor şi-ar dori să lucreze la Rapid. Atmosfera pe care o fac fanii rapidişti e un mare atu pentru a face performanţă. Mereu intru pe Giuleşti cu drag, îmi plac partidele disputate acolo.” Petre Grigoraş în 2011

„Sigur că mi-ar plăcea Rapidul. Este un club cu istorie, cu suporteri minunaţi. În afara faptului că publicul este fantastic, cu excepţia momentelor în care sunt suspendaţi, este un club care se bate an de an la titlu şi la cupele europene”. Petre Grigoraş, mai 2012

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: