Grigoraş sărbătoreşte azi cei 46 de ani între olteni

Antrenorul Petre Grigoraş împlineşte azi 46 de ani şi va sărbători alături de echipă, la antrenament, ziua de naştere. Tehnicianul s-a acomodat bine între olteni, deşi e prima dată când antrenează în această zonă a ţării.

Grigoraş spune că nu are nici un fel de problemă cu temperamentul oltenilor, despre care spune că nu diferă de al altor români cu care a lucrat. „Dacă stau mai mult la stadion, între jucători, care sunt din mai multe zone ale ţării, nu prea am contact cu mulţi olteni. Dar nu am nici un fel de problemă, mă simt foarte bine deocamdată aici. M-am acomodat foarte repede cu oamenii, iar oltenii nu mi se par neapărat diferiţi. Am trăit în Constanţa 20 de ani şi acolo sunt de toate felurile, şi moldoveni, şi machedoni, şi turci, şi tătari aşa că nu e ceva deosebit pentru mine că am venit în Oltenia”, a spus ieri tehnicianul care se înţelege bine cu toată lumea.

Petre Grigoraş recunoaşte că nici nu pot apărea probleme cât timp lucrurile merg bine la echipă şi sunt rezultate: „Peste tot e bine dacă ai rezultate şi echipa merge, când nu ai rezultate încep să apară şi reproşuri sau discuţii contradictorii”. Cei 46 de ani pe care îi împlineşte azi îi va sărbători la muncă, la stadion, acolo unde se află practic zi de zi pentru că după ce a semnat cu Pandurii nu a lipsit decât o noapte de lângă echipă. Retras şi foarte puţin vizibil în zona mass-media, absent de la talk-show-uri sportive şi emisiuni tv, Grigoraş spune că nu are nevoie decât de publicitatea pe care i-o oferă jocul echipei: „Eu nu sunt un tip special, sunt mai retras şi nu-mi place publicitatea. Publicitatea pentru mine o reprezintă doar jocul echipei. Nu îmi place să apar la televizor ori să dau interviuri!” Din acest punct de vedere, la Pandurii Grigoraş a avut parte de publicitate bună, pentru că jocul echipei este în creştere, iar Pandurii n-a pierdut de trei etape.

PASIONAT DE MUZICĂ

„Îmi plac muzica şi pescuitul. Cu excepţia manelelor, ascult absolut orice, dar nimic nu se compară cu aria "Nessun Dorma" interpretată de Pavarotti! Pentru mine este maximum, e Everestul muzicii!”

Petre Grigoraş

Familia e pe planul doi de când e la Pandurii

Timpul liber este o noţiune pe care Grigoraş nu prea o cunoaşte de când a preluat echipa gorjeană, o singură dată reuşind să ajungă acasă, la Constanţa, doar în trecere, pentru a o aduce la Târgu Jiu pe soţia sa Simona, cu care este căsătorit de 22 de ani. Pe fiul sau Alexandru, fotbalist la Callatis Mangalia, nu a reuşit să îl vadă deloc de o lună jumătate.

Rep.: Aţi avut timp să vedeţi ceva din împrejurimile oraşului?

Petre Grigoraş: Sincer, nu am prea mult timp liber doar am trecut aşa prin zonă dar nu am vizitat absolut nimic. Îmi plac construcţiile vechi ale oraşului şi arhitectura veche.

Rep.: Măcar la pescuit aţi ajuns în vreun week-end?

P.G.: Din păcate nu am ajuns nici la pescuit şi nu am ajuns nici să joc vreodată tenis de câmp, care e un alt hobby. Am fost cu echipa în Antalya, am fost preocupat să cunosc mai în amănunt echipa şi jucătorii, nu numai din ziare sau de la televizor. Nu prea am avut timp pentru altceva. Mă gândeam dacă prind cojocul aici dar văd că nu e vreme pentru aşa ceva, deocamdată nu am apucat să mă îmbrac decât subţire!

Rep.: Dar familia de câte ori aţi vizitat-o de când sunteţi la Pandurii?

P.G.: Soţia a venit la mine şi a stat câteva zile dar pe acasă n-am stat pentru că nu e timp, am trecut doar după meciul cu Rapid şi am adus-o aici. Băiatul nu l-am văzut deloc de când sunt aici, o să-l văd la iarnă, în vacanţă. Sunt învăţaţi cu lucrul acesta şi ştiu ce înseamnă meseria de antrenor. Băiatul are 21 de ani împliniţi aşa că se poate descurca  singur.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: