Grila de salarizare de la CEO: 60 de clase, 3 niveluri!

Negocierile pentru un contract colectiv de muncă unic în Complexul Energetic Oltenia continuă în această săptămână! Președintele comisiei de negociere, Marin Golea, a declarat ieri că discuția a ajuns la grila de salarizare a celor 18.800 de angajați. Mai mult, Golea mai spune că angajații își vor primi drepturile în continuare, până la data semnării CCM. Precizarea a venit în contextul în care conducerea CEO a anunțat că unele drepturi nu vor mai fi acordate pe perioada negocierilor.

„Regretăm că datorită acestei întârzieri o parte din drepturile deja convenite pe parcursul negocierilor nu se pot acorda până la finalizarea și înregistrarea contractului”, se arată într-un comunicat de presă al CEO. Este o metodă a administrației de a crea panică, a replicat liderul de sindicat Marin Golea. “Vor să producă panică în rândul salariaților, a fost un atac psihologic continuu și asupra comisiei de negociere și a sindicatelor. Conducerea face o confuzie, salariații au un contract individual de muncă ce trebuie respectat”, a declarat Golea.

Mai mult, acesta mai spune că administrația și-a construit atacul pe facilitățile de care beneficiau sindicatele. “Au încercat să spună că noi, sindicatele, ținem negocierile pe loc pentru că vrem noi facilități. Noi am renunțat la toate facilitățile noastre. Au încercat să facă oamenii să nu mai aibă încredere în noi”, a mai spus Golea.

GRILĂ

Golea a mai spus că acum se lucrează la o grilă de salarizare ce va fi cel mai probabil pe 3 niveluri și 60 de clase și că negocierile sunt în favoarea salariaților. Golea a mai spus că stabilirea unei grile de salarizare este dificil de realizat din cauza zecilor de meserii plătite diferit la fiecare societate.  

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: