Gripa porcină a lovit şi Liga I

Un fotbalist al echipei Poli Iaşi, Cornel Buta, a fost confirmat ieri ca purtător al virusului AH1N1. Lumea fotbalului a început să ia poziţie la aflarea acestei veşti care ar putea duce la răspândirea epidemiei. Echipele care ai jucat cu Poli iaşi sunt cele mai îngrijorate pentru că jucătorii lor ar putea fi contaminaţi, în egală măsură chiar şi oficialii şi antrenorii, dar îngrijorarea a apărut şi la echipele care vor juca cu Poli iaşi, una dintre ele, chiar prima, fiind Pandurii.

Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a declarat ieri că situaţia devine tot mai serioasă şi conducerea clubului e îngrijorată. „Veştile de la Iaşi ne pun şi pe noi acum într-o postură în care mai întâi trebuie să ne gândim în primul rând la ce este mai bine pentru jucătorii noştri. Aşteptăm să vedem ce decizii se vor lua la Iaşi şi vom acţiona şi noi în consecinţă. Sperăm ca până la urmă să nu fie vorba şi de alţi jucători infestaţi. Deocamdată nu avem nimic oficial, însă e clar că Buta este bolnav. Noi nu vrem să ne expunem jucătorii, însă decizia va fi luată de cei abilitaţi. Dacă Poli Iaşi a cerut amânarea acestui meci cu noi ar fi bine să fie amânat pentru a evita alte probleme ştiind că în Iaşi este un focar al gripei porcine”, a precizat Daniel Băloi, acesta fiind de acord chiar cu o întrerupere a campionatului.

Cornel Buta e infestat cu AH1N1

Vestea infestării lui Cornel Buta cu AH1N1 a circulat ieri cu mare repeziciune în lumea fotbalului. "Cornel Buta a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Jucătorul s-a simţit foarte rău săptămâna trecută şi a făcut un control la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acum, Cornel se simte mult mai bine, dar el rămâne purtător al acestui virus. Ţinând cont că alţi şase jucători au acuzat stări febrile şi că au stat împreună cu Buta în cantonament, s-ar putea ca şi ei să se fi infectat cu acelaşi virus", a spus preşedintele ieşenilor Cristian Stărică precizând chiar că s-ar putea ca activitatea de gruparea din Dealul Copoului să fie oprită pentru o perioadă de şapte zile: "Ţinând cont că şi o parte dintre angajaţi au acuzat stări febrile, am trimis o adresă la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, prin care le-am prezentat care este situaţia. S-ar putea ca pentru o perioadă de şapte zile să fim nevoiţi să întrerupem activitatea de la club. Rămâne să vedem ce decizi vor lua cei de la DSP." Cornel Buta a evoluat ultima oară într-un meci oficial la  data de 1 noiembrie, în întâlnirea cu Dinamo, disputată la Iaşi, în etapa a XII-a Ligii I. Buta a intrat pe teren în minutul 65, în locul lui Adrian Ilie dar colegii lui care sunt acum suspectaţi de infestare au jucat şi etapa trcută în meciul cu Gaz Metan Mediaş.

Jucătorii au fost trimişi acasă de la antrenamente

Ceilalţi şase jucători suspecţi de gripă porcină sunt Cristian Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibrahima Balde, Bogdan Străuţ şi Viorel Frunză, dintre aceştia primii trei fiind pe teren la partida cu Gaz Metan, disputată, vineri, la Mediaş, în etapa a XIII-a a Ligii I.

Vicepreşedintele Politehnicii Iaşi spune că fotbaliştii, care aveau astăzi antrenament, au fost trimişi acasă, după ce Buta a fost diagnosticat a avea gripă porcină. „Imediat ce am primit informaţia legată de infestarea lui Cornel Buta cu virusul AH1N1, ne-am consultat cu autorităţile sanitare şi am luat de urgenţă măsurile necesare. S-a anulat antrenamentul din această după amiază şi, în proporţie de 99%, vom sista activitatea în această săptămână, jucătorii şi angajaţii urmând să stea la domiciliu unde, dacă va fi nevoie, vor urma tratamentul necesar. Am anunţat Liga Profesionistă de Fotbal de situaţia apărută şi am solicitat reprogramarea partidei cu Pandurii Târgu Jiu, care trebuia să se dispute vineri, pe 20 noiembrie" a spus Pavel Hodea.

Buta spune că a luat gripa de la un coleg

Buta a avut simptome de o săptămână şi spune că au fost alţi colegi înaintea sa care aveau aceleaşi simptome dar n-au fost depistaţi. "Eu cred că am luat virusul AH1N1 de la un coleg. Mie mi-a fost rău săptămâna trecută, dar înaintea mea au fost şi alţi colegi care s-au simţit rău. Dintre toţi, eu am fost singurul care a fost la analize. Iniţial, mi s-a spus că am doar o simplă viroză, pentru ca marţi să mi se comunice de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi că am gripa AH1N1", a spus Cornel Buta.  Buta a mai precizat că se simte mult mai bine şi speră ca şi colegii săi să se refacă în cel mai scurt timp: "Săptămâna trecută, când m-am simţit rău, am stat mai mult în casă şi acum mi-am mai revenit. Pot să spun că nu mai am temperatură şi mi-a revenit şi pofta de mâncare. Sper ca şi ceilalţi colegi ai mei care s-au simţit rău să-şi revină cât mai repede".

Poli Iaşi are programat următorul meci în Liga I la 20 noiembrie, cu Pandurii Târgu Jiu, pe teren propriu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: