Grup de lucru antiCovid la Targu Jiu

Instituția Prefectului Gorj informează că s-a emis ordinul prefectului privind constituirea Grupului de coordonare a activității de verificare a respectării măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV 2 la nivelul județului Gorj. Astfel, sub coordonarea prefectului județului Gorj, Cristinel Rujan, polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Gorj au desfășurat ample acțiuni de verificare pe raza administrativ-teritorială a județului Gorj.

Acțiunile au vizat verificarea agenților economici pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, precum și a măsurilor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber situate pe raza județului Gorj. Totodată, au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială.

Acțiunile de verificare au început vineri, în toată această perioadă fiind agrenate sute de forțe de ordine. În total s-au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora ridicându-se la suma de 47.500 lei.

Astfel de acțiuni în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infecțiilor cu virusul SARS-CoV2.

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, face un nou apel către populație să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Este esențial să avem un comportament responsabil și să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: