Grup de şase tâlhari, în arestul poliţiei

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au destructurat un grup infracţional specializat în comiterea de infracţiuni de tâlhărie şi furt calificat. Cei şase membri ai grupului sunt suspectaţi că, în perioada 3 octombrie 2011 – 22 aprilie 2012, au săvârşit nu mai puţin de 4 infracţiuni de tâlhărie, o tentativă la infracţiunea de tâlhărie şi 2 furturi din societăţi comerciale.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigare desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au identificat suspecţii mai multor infracţiuni de tâlhărie şi furt din societăţi comerciale, comise pe raza municipiului Târgu-Jiu.

În data de 27 aprilie a.c., cei şase membri ai grupului, R.R., de 17 ani, D.V.C., de 17 ani, D.A.M., de 16 ani, D.G.R., de 18 ani, toţi din municipiul Târgu-Jiu, B.C., de 17 ani, din comuna Albeni, judeţul Gorj şi C.F.,de 17 ani, din comuna Licurici, judeţul Gorj au fost depistaţi şi conduşi de către poliţişti la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu.

Din probatoriul administrat până la aceste moment al urmăririi penale s-a constatat că suspecţii, în perioada 3 octombrie 2011 – 22 aprilie 2012, au comis pe raza municipiului Târgu-Jiu, 4 infracţiuni de tâlhărie, o infracţiune de tentativă la infracţiunea de tâlhărie şi 2 infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste 2.500 de lei.

Referitor la infracţiunile de tâlhărie la care au participat R.R., D.V.C., D.A.M., D.G.R. şi B.C., suspecţii obişnuiau să acţioneze după lăsarea întunericului. Aceştia îşi alegeau victima din rândul femeilor care se deplasau singure. Astfel, în timp ce părţile vătămate intrau în scări de bloc ori se deplasau prin locuri slab iluminate, suspecţii, prin exercitare de acte de violenţă, le smulgeau acestora lănţişorul pe care îl purtau la gât sau poşeta.

Poliţiştii au emis pe numele suspecţilor ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 28.04.2012, să îi prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: