Grup infracţional, prins în flagrant

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Postului de Poliţie Fărcăşeşti au prins în flagrant trei tineri, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe amplasate în mediul rural.

În noaptea de 7 spre 8 martie a.c., la orele 02:50, în timp ce acţionau pe raza satului Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, poliţiştii din localitate şi cei ai Poliţiei Oraşului Rovinari au depistat 3 tineri, N.F.C., de 22 ani, A.R., de 20 ani, ambii din oraşul Rovinari şi P.N., de 35 ani, din comuna Turcoaia, judeţul Tulcea.

Faptul că cei trei nu îşi puteau justifica prezenţa în zona respectivă la acea oră, că aceştia au devenit neliniştiţi în timp ce erau verificaţi de oamenii legii, precum şi sesizările cetăţenilor care, anterior, au reclamat sustragerea unor bunuri diverse din anexele locuinţelor, i-a determinat pe poliţişti să verifice zona. La câteva zeci de metri, într-un şanţ, poliţiştii au găsit un cazan din cupru cu o capacitate de 60 litri, un conductor electric cu lungimea de 30 metri şi 8 litri de vin.

Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase de către suspecţi, anterior depistării, de 07/08.03.2011, din anexa locuinţei lui S.D., de 57 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, în care au pătruns prin spargerea lacătelor care asigurau uşa de acces.

Parte vătămată a fost anunţată de către poliţişti că a fost victimă a infracţiunii de furt şi a fost invitată la sediul poliţiei pentru a reintra în posesia bunurilor evaluate la suma de  2.800 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cei trei făptuitori se află la sediul poliţiei, poliţiştii continuând cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, având în vedere că aceştia sunt suspectaţi de comiterea altor 3 infracţiuni de furt din locuinţe, săvârşite în mediul rural.

De precizat că suspecţii „operau”, după ce, în prealabil, unul din membrii grupului infracţional stabilea „locaţia”, având în vedere informaţiile obţinute pe parcursul prestării unor diverse munci ca ziler în gospodăriile părţilor vătămate.

Facem pe această cale un nou apel la populaţie să se protejeze de hoţi. Cei care locuiesc în mediul rural trebuie să fie foarte atenţi la zilierii pe care îi angajează şi să nu le arate locul unde deţin bunuri sau bani. Oamenii nu trebuie să primească persoane străine în casă şi să nu aibă la vedere lucruri de valoare.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: