Guvernul a tăiat pe şestache biletele de tratament ale pensionarilor

Biletele de tratament destinate pensionarilor nu au ajuns în Gorj, deşi trebuiau să fie distribuite încă de la începutul anului. Intrăm în a doua jumătate a lunii aprilie, iar conducerea Casei Judeţene de Pensii nu are nici un răspuns pentru cei aproximativ 1300 de pensionari care aşteaptă să-şi înceapă tratamentul balnear. Vârstnicii îi acuză pe guvernanţi de o lipsă de respect şi de multe ori îşi varsă nervii pe angajaţii Casei Judeţene de Pensii.

Pensionarii gorjeni nu-şi pot urma tratamentul balnear pentru că procedurile de contractare a biletelor s-au prelungit. Până în momentul de faţă, la Casa Judeţeană de Pensii Gorj au fost depuse aproximativ 1300 de cereri din partea pensionarilor care aşteaptă să plece în staţiune încă de acum două luni.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza întârzierii biletelor şi îi acuză pe guvernanţi de lipsă de respect. „Am 620 de lei pensie, după 38 de ani de muncă. Pe cont propriu nu-mi permit să merg în staţiune pentru tratament şi anul trecut am luat bilet pentru că am probleme respiratorii. Niciodată nu s-a întârziat atât de mult cu biletele. De la an la an apar probleme. Ba nu mai sunt condiţiile de altă dată în staţiune, ba se schimbă criteriile de acordare a biletelor, ba acum se întârzie. Cred că intenţia este aceea de a renunţa până la urmă la a mai da bilete subvenţionate”, spune Anica Cornoiu.

Pensionarii se simt neglijaţi. „Pensionarii sunt neglijaţi şi  mereu li se taie din drepturi. E o lipsă de respect din partea guvernanţilor. Statul  vrea doar bani de la noi, iar apoi ne lasă să murim. Dacă beneficiezi de tratament când e prea târziu nu interesează pe nimeni”, a menţionat Ilie Pociovălişteanu, pensionar pe caz de boală.

INCERTITUDINE

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj nu au nici un răspuns pentru pensionarii care vin zilnic şi întreabă când vor pleca în staţiune. „Ştim că oamenii sunt nemulţumiţi. Vin zilnic şi ne întreabă când primesc biletele, însă nu avem nici un răspuns. Până la ora actuală nu ştim câte bilete vor fi alocate judeţului Gorj. S-a prelungit perioada de contractare, din cauză că s-a întârziat cu aprobarea bugetului. Ne aşteptăm ca biletele să sosească de la o zi la alta”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj.      

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: