Guvernul uită de persoanele cu handicap

Mulți primari din județul Gorj sunt foc și pară pe guvernanți. Nu au primit bani suficienți pentru plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap din comunele pe care le conduc și au fost nevoiți să suplimenteze sumele venite de la București cu bani din bugetul local.

În comuna gorjeană Turburea, de exemplu, Guvernul a trimis mai puțin de jumătate din suma necesară pentru plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și pentru însoțitorii acestora.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a spus, la Radio Infinit, că primăria are nevoie de 1,6 milioane de lei doar pentru acest capitol. “Pentru persoanele cu handicap și pentru însoțitori, am primit de la Guvern șapte miliarde, bani vechi. Primăria comunei Turburea consumă cu acești oameni pe an 16 miliarde de lei vechi”, a spus primarul.

Dificultăți au fost întâmpinate și în Târgu Jiu. A fost nevoie și aici să fie alocate fonduri suplimentare de la bugetul local pentru ca oamenii să-și primească drepturile. „În urma rectificării bugetare de săptămâna trecută, am alocat sumele necesare în acest sens. Indiferent de problemele care apar, drepturile oamenilor nu vor fi afectate. Suntem aici să găsim soluții și asta facem”, a fost anunțul primarului Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: