Habitu, la un pas de libertate. Procesul, cu uşile închise!

Judecătorii Tribunalului Gorj au decis ieri că procesul în care Aristică Doru Şerban este judecat pentru spălare de bani poate continua cu inculpatul în stare de libertate. "Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Şerban Doru Aristică, în prezent deţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Tg-Jiu", se arată în încheierea instanţei. Habitu nu va fi eliberat încă, deoarece procurorii au la dispoziţie 24 de ore pentru a face recurs.

Zi lungă ieri pentru părţile implicate în judecarea procesului lui Aristică Doru Şerban, zis Habitu, la Tribunalul Gorj. Au fost ascultate o serie de înregistrări audio care, teoretic, îl incriminează pe inculpat. Procesul nu a mai fost unul public, din această cauză jurnaliştii neputând să asiste la audierile respective.

Ascultarea înregistrărilor s-a făcut pe parcursul câtorva ore, procesul începând oricum cu o mică întârziere pentru că avocatul de la Craiova al inculpatului nu a ajuns la timp. Audierea înregistrărilor respective, al căror conţinut se regăseşte oricum şi transcris la dosar, este semnalul că procesul se apropie de final şi că o sentinţă ar putea fi pronunţată odată cu venirea primăverii. Habitu este acuzat că a dat bani cu camătă, dar şi că a şantajat şi ameninţat familia omului de afaceri Dan Radu Floarea, în dosar fiind audiaţi până acum mai mulţi martori, mai ales oameni de afaceri din oraş care au împrumutat de la inculpat sume de bani despre care au spus însă că le-au returnat fără să dea dobânzi exagerate.

Habitu mai este acuzat şi de evaziune fiscală, el declarându-se însă nevinovat faţă de toate acuzaţiile ce-i sunt aduse, el fiind judecat în stare de arest preventiv după ce a fost reţinut în primăvara anului trecut.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: