Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Hacker-ul de la Turceni nu are voie să intre în termocentrală

Marian Enache, cel identificat de procurorii DIICOT ca fiind autorul fraudei informatice de la Complexul Energetic Turceni, nu mai lucrează în cadrul companiei. Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, spune că acestuia i-a fost suspendat contractul individual de muncă pe perioada cercetărilor şi nu mai are voie să intre în centrală.

Bărbatul care a comis frauda informatică nu se va mai prezenta la serviciu pe toată durata cercetărilor şi nici nu va avea voie să pătrundă în incinta unităţii. Potrivit directorului general al CE Turceni, Octavian Graure, contractul individual de muncă al lui Marian Enache a fost suspendat cu data de 16 decembrie şi va rămâne aşa pe durata anchetei. ”În momentul în care am fost înştiinţaţi că este trimis în judecată şi am primit decizia de la Poliţie, am hotărât să-i suspendăm contractul individual de muncă în termenii legali. Pe 16 decembrie a fost suspendat”, a declarat Octavian Graure, directorul CE Turceni.

Interdicţie

Marian Enache fusese suspectat încă de la începutul anului că împreună cu un alt salariat ar fi intrat în posesia unui stick de memorie pe care erau stocate parolele de la mail-urile de serviciu ale directorilor.

Până la soluţionarea cazului, Marian Enache are interdicţie de a pătrunde în centrală şi asta pentru că, potrivit directorului general, ar putea crea probleme la instalaţie. ”Este posibil să facă şi treburi de astea, să modifice parametrii de la instalaţie, cine ştie ce este în stare dacă a fost el capabil să se uite în mail-urile angajaţilor care sunt strict secrete. Nu are voie să se apropie de centrală până la soluţionarea cazului”, a declarat Graure.

FAPTĂ

Bărbatul de 48 de ani din Filiaşi a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date în formă continuată, după ce s-a stabilit că acesta a obţinut ilegal copii după documente interne de la Complexul Energetic Turceni, o parte din ele ajungând în presă. Au fost voci care au spus că informaţiile ajungeau la Ion Răuţ şi apoi la jurnalişti.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: