Hackerul Enache, apărat de directorul Ciurel

Directorul Complexului Oltenia, Laurenţiu Ciurel, îl apără pe angajatul care a fost dat afară pentru că a spart mail-urile şefilor de la Turceni. Spune că reangajarea lui nu a fost abuzivă, ci mai degrabă concedierea. Ciurel a spus la Radio Omega că Marina Enache a fost dat afară pentru că aflase nişte lucruri despre directorul Gârjoabă şi că fostul IT-ist este un „caz social“.

Marian Enache, fostul şef IT la Turceni, a fost condamnat la închisoare cu suspendare la Tribunalul Gorj pentru fraude informatice. Martor principal în dosarul DIICOT a fost chiar şi directorul Ion Răuţ. Enache a fost acuzat că spărgea adresele de e-mail ale directorilor pentru a afla informaţii care ajungeau la Ion Răuţ şi apoi în presă. Curtea de Apel Craiova a decis, pe 24 aprilie, să caseze sentinţa dată la Gorj şi a trimis cauza spre rejudecare la Judecătoria Târgu Jiu.

În decembrie 2011 contractul de muncă al lui Enache a fost suspendat, urmând apoi condamnarea dată de instanţa din Gorj. Directorul de atunci, Octavian Graure, spunea că nu are voie să intre în Termocentrala Turceni. Între timp, după promovarea lui Laurenţiu Ciurel, acesta a fost reangajat.

Ieri, Laurenţiu Ciurel a declarat la Radio Omega că, de fapt,  Enache a fost dat afară de pedelişti pentru că-l pârâse pe Corneliu Gârjoabă, fostul director de resurse umane, că folosea maşina de serviciu în scopuri personale şi nu pentru că ar fi spart mail-urile şefilor! „Este un IT-ist care a fost dat afară pentru că a dat date din funcţionarea CE Turceni. Eu am reacţionat acolo ca la un caz social, omul a venit la mine, nu l-am cunoscut înainte, şi mi-a prezentat situaţia. Eu cred că mai degrabă el a fost dat afară abuziv, decât angajarea să fi fost făcută abuziv. Am aflat că domnul Gârjoabă îşi închiriase propria maşină, pe vremea aceea era director către unitate. Adică el făcea naveta cu maşina sa la serviciu şi pentru asta unitatea îi plătea chirie. Asta este între domnul acela marmotă şi Gârjoabă“, a spus Ciurel.

Gârjoabă neagă acuzaţia lui Ciurel. „Nu e adevărat. Nu mi-am închiriat maşina. Să dea probe, numai minciuni spune domnul Ciurel“. Cât despre Marian Enache, Gârjoabă spune că este servitorul lui Ion Răuţ. „A constat instanţa că e vinovat, ei când l-au angajat era condamnat, avea calitatea de condamnat. Acum se judecă, dar eu vorbesc de momentul angajării. Răuţ i-a promovat pe toţi servitorii lui. Omul a făcut fraudă informatică“, a declarat Gârjoabă.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: