Hai, doctore, că ți-ai făcut destul de cap. Acum vrem banii înapoi!

330.000 euro. 1,5 milioane lei. Peste 700 de salarii medii pe economie. Bani mulți, nu? Ce credeți că sunt? Sunt banii furați de Ponta, în baza unui doctorat și el furat. Suma a fost calculată de publicația Vice și calculul a fost destul de simplu.

În primul rând, la mai puțin de un an de la obținerea titlului de doctor, Victor Pontase angaja lector la Universitatea Româno-Americană, în condițiile în care legea condiționa ocuparea unui astfel de post de deținerea unui doctorat în ramura corespunzătoare postului sau într-una înrudită.

În al doilea rând, admiterea în barou a lui Victor Ponta nu s-a făcut prin vreun examen, ci prin simpla deținere a calității de „doctor în drept”. Faptul a fost confirmat, zilele acestea, și de decanul Baroului București, și de pro-decanul acestuia. Ponta NU A DAT EXAMEN ca să intre în barou, ci a intrat în baza doctoratului, care acum s-a dovedit a fi fost fals.

Așadar, toți banii câștigați de domnul Ponta din calitatea sa de membru al Baroului sau din aceea de profesor universitar SUNT BANI FURAȚI. Am scris bine, domnule fost doctor? FU-RAȚI! Prin urmare, statul trebuie să înceapă urgent demersurile pentru ca acest bandit intelectual (și nu numai) să dea frumușel banii înapoi. De menționat că Vice a publicat doar câștigurile din calitatea de profesor universitar între 2004 și 2010, pentru că din meseria de avocat, teoretic Ponta nu a încasat nimic. Practic, însă, dosarul Șova-Rovinari-Turceni arată că omul lua bani și ca avocat.

Până la returnarea prejudiciului, desigur, micul furăcios și copiator de cărți sub propria semnătură trebuie exclus de urgență din Barou, fapt ce încă nu s-a întâmplat, dar probabil se pregătește. Ion Dragne, decanul Baroului, a confirmat că excluderea lui Victor Viorel Ponta din Baroul București va fi discutată în ședința de pe 23 august. O dată care îi sună foarte bine micului pesedist, de altfel.

Minciuna are picioare scurte și mai are și probleme la genunchi.  

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: