Halep, lovitură pentru Ponta

Mulţi români au avut ieri o lacrimă în colţul ochiului, când au aflat de victoria zdrobitoare a Simonei Halep în faţa numărului 1 mondial din tenisul feminin, Serena William. Nu doar că a învins, nu doar că scorul a fost categoric, 6-0, 6-2, dar jocul în sine şi bucuria adusă pe un fond de politică dezgustătoare şi corupţie generalizată parcă ne-a luminat ziua.

Politicienii nu puteau să nu profite şi ei de moment, aşa că au postat felicitări la adresa sportivei. Primul care a făcut-o, chiar în momentul victoriei, a fost Victor Ponta. A fost un mesaj normal, decent, dar care a fost şters după câteva ore. De ce? Au fost sute de mesaje negative pe oră. Sute de oameni au sărit la gâtul candidatului Ponta să îl acuze că vrea să profite de munca unei sportive. Ce i-a făcut pe oameni să reacţioneze atât de violent, încât să se ajungă la ştergerea postării? Cred că tocmai antiteza dintre lumina adusă în viaţa românilor de performanţa Simonei Halep şi întunericul pe care îl reprezintă nu atât Ponta, cât mizeria din spatele lui, a stârnit reacţiile extrem de dure.

Evoluţia postărilor de pe contul de socializare al lui Victor Ponta arată cât de mult s-a schimbat atitudinea electoratului faţă de el. Poate că utilizatorii de internet sunt mai de dreapta decât media românilor, dar până acum câteva luni, săptămâni chiar, erau toleranţi cu premierul pe facebook. Acum, acesta a devenit principala ţintă a atacurilor, dar şi a miştourilor.

Ştergerea postării cu Simona Halep vine în contextul în care Ponta şi-a anulat ieri şi un miting electoral. Să nu uităm că este huiduit la fiecare apariţie publică din ultimele zile, atât de românii din ţară, dar şi de cei din diaspora. Ponta primeşte acest tratament din cauză că nu se disociază de marii corupţi din PSD. El ştie că fără baroni pierde alegerile, dar iată că, dacă rămâne cu ei, nu le poate câştiga. Ponta, ca şi Năstase, depinde de structuri. Nu este ca Iliescu, singurul lider al partidului care a avut cu adevărat electorat. Nu ştiu ce se întâmplă în PSD, nu ştiu dacă baronii mai sunt alături de Ponta. Ce se vede deocamdată este că există o luptă între baroni. Şova şi Hrebenciuc, cu Vanghelie, Geoană, Mitrea într-o parte, Dragnea cu Ghiţă şi Firea de partea cealaltă… şi mulţi care nu ştiu cum să se poziţioneze. Şi care văd, toţi, că pe zi ce trece victoria nu mai pare atât de uşor de obţinut.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: