Hidişan va semna miercuri cu Pandurii Târgu Jiu

Primul jucător dintre cei care s-au aflat în pregătire cu Pandurii care va semna un contract cu echipa gorjeană este Florin Hidişan. Mijlocaşul curtat insistent de conducerea clubului Pandurii încă de anul trecut a devenit între timp liber de contract şi este la un pas de a semna cu Pandurii, el dându-şi acordul asupra clauzelor contractuale şi perioadei pe care va semna încă din Antalya. Singura sa problemă este acum să se pună la punct cu pregătirea după pauza forţată pe care a luat-o la UTA, în perioada cât a fost suspendat de clubul arădean.

Dintre cei şapte jucători care s-au aflat cu Pandurii la pregătire sau în probe cu echipa lui Cârţu, doar Florin Hidişan a ajuns la un acord în vederea perfectări transferului. Dintre ceilalţi şase jucători, portarul sârb Igor Bondzulic, fundaşul bosniac Matijas Pejic şi portarul italian Alexio Chiaverini s-au aflat doar la probe la Pandurii. În partea a doua a pregătirii a revenit fundaşul sârb Novak Martinovic, care va continua negocierile, Ionuţ Luţu, care este dorit la echipă dar încă nu a semnat, precum şi Dănuţ Sabou de la Gloria Bistriţa, care nu a dorit să rămână la Pandurii, negocierile fiind în impas.

Hidişan este vâlcean crescut la Piteşti

Florin Hidişan s-a născut la Vâlcea, dar a locuit foarte puţin acolo, familia sa stabilindu-se între timp la câmpia Turzii, acolo unde el a stat doar un an, pentru că la 12 ani a plecat la o şcoală de fotbal din Piteşti. „De la 12 ani am crescut la Piteşti, iar la Cluj,  la Câmpia Turzii, nu am stat decât un an pentru că am plecat la Piteşti şi practic acolo mi-am petrecut copilăria, am urmat şi şcoala generală şi liceul şi apoi am făcut şi junioratul la Şcoala Sportivă Aripi Piteşti o parte şi la FC Argeş unde am jucat de la 16 ani”, povesteşte acum jucătorul care a debutat în prima ligă la vârsta junioratului jucând pentru FC Argeş.

Recunoaşte că nu e la zi cu pregătirea

Povestea lui Florin Hidişan este una destul de dură, mai ales în ceea ce priveşte ultimul an, în care a trecut printr-o perioadă nefastă fiind suspendat de UTA şi nefiind lăsat să se mai antreneze. Din fericire totul s-a încheiat bine pentru Pandurii în ceea ce-l priveşte, Hidişan devenind liber de contract la începutul anului şi putând semna cu echipa lui Cârţu. „Cazul a fost judecat şi s-a constatat că nu s-a procedat corect în cazul meu. S-a comis un abuz, nu m-au lăsat să mă mai antrenez şi am trecut printr-o perioadă foarte dificilă în care mă pregăteam singur”, a precizat acum mijlocaşul care recunoaşte că această perioadă l-a afectat foarte mult şi psihic dar mai ales fizic, el fiind acum în urmă cu pregătirea. „Pauza foarte lungă pe care am luat-o m-a afectat mult, iar din punct de vedere fizic nu pot să am un nivel foarte ridicat. Am lipsit mult timp de pe teren, antrenamentele mi-au lipsit cu o echipă. Sunt în urmă cu pregătirea dar uşor, uşor, cu muncă şi cu răbdare, eu cred că pot reveni”, spune jucătorul.

Hidişan încearcă acum să recupereze pregătirea fizică, iar în Antalya a mers zilnic la pregătire la sală cu preparatorul fizic Fane Cioacă, acum continuând pregătirea la Cluj.

 „Sincer, sunt foarte bucuros că am ajuns aici pentru că Pandurii a fost una dintre echipele care a insistat cel mai mult pentru mine. Şi m-au făcut să mă simt dorit aici şi asta mi-a dat forţă să merg mai departe. Lucrul acesta l-am apreciat foarte mult şi totdeauna m-am gândit că dacă vin la Târgu Jiu trebuie să vin cu inima deschisă, să joc şi să-mi fac treaba cât de bine pot pentru această echipă.”

Florin Hidişan – mijlocaş Pandurii Târgu Jiu

Florin Hidişan – mijlocaş Pandurii Târgu Jiu

- s-a născut la Rm. Vâlcea la 24 iunie 1982

- a debutat în fotbal la IS Câmpia Turzii în liga a doua

- a mai jucat în liga a doua la Internaţional Piteşti şi CS Otopeni

- în liga I a debutat la FC Argeş şi a mai jucat pentru UTA şi FC BRaşov

- are 59 de meciuri în Liga I şi patru goluri înscrise

- a jucat 82 de meciuri în Liga a II-a şi a înscris şapte goluri

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: