Hiroshima, dragostea mea!

Coreea de Nord e un fel de Mircea Geoană al lumii. Numai gura e de ea. Când e de făcut ceva, ori nu știe, ori nu poate, ori se face că nu vrea. Amuzanții lideri ai celei mai mari și mai oarbe dictaturi comuniste de pe glob se întrec, în ultima vreme, în declarații belicoase la adresa vecinilor (foarte evoluați din toate punctele de vedere) din sud și a americanilor. Ca din întâmplare, Coreea de Nord a făcut publice niște poze cu generali ai armatei discutând cu aere marțiale în jurul unor mese. În spatele lor (ups, ce scăpare, ce eroare!) sunt niște hărți ale lumi pe care sunt încercuite obiective militare de pe teritoriul SUA. Lăsăm la o parte faptul că a prezenta acele poze ca pe niște greșeli dă dovadă de amatorism și pare un scenariu decupat din comediile cu război cu Leslie Nielsen, ca să nu zic direct de Dr. Strangelove.

Joaca de copii mari și proști a liderilor nord coreeni este rizibilă, dar situația bieților oameni din acel stat este tragică. După ce recent regimul a stabilit regimul, ca să zicem așa, adică a anunțat în mod oficial că rația de calorii necesară zilnic pentru un om s-a redus la jumătate (respectiv cam o treime din ce-ar trebui într-adevăr să mănânce un om normal, conform medicilor din vest) și fotbaliștii naționalei au fost condamnați la muncă silnică pentru rușinea de la Mondialul de fotbal, acum nefericiții mai sunt târâți și într-un conflict declarativ (ei nu sunt capabili de altceva) care s-ar putea lăsa cu ștergerea țării de pe hartă, în caz că-i mai întărâtă mult pe americani. Poate că asta și vor autoritățile de la Phenian: să le mai reducă americanii din populație, că au prea multe guri de hrănit deja.

Altfel, cred că peste 100 de ani va avea bomba atomică și Republica Moldova, iar Coreea de Nord, tot incapabilă s-o producă, spre deosebire de toate celelalte state din lume, va amenința, încă, cu lovirea fără milă a Statelor Unite. Și-apoi o să țopăie ca niște nebuni pe lângă hărțile de război și vor urla: ”Mi Ha Ela, dragostea mea!”.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: