Hitler şi Stalin, înlocuiţi de Brâncoveanu

Cei doi dictatori ai secolului trecut, Hitler şi Stalin, nu vor mai putea fi văzuţi pe panoul din holul Şcolii Gimnaziale „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu. Conducerea unităţii a decis înlăturarea ilustratelor, nu pentru faptul că ar fi afectat emoţional elevii, ci pentru a avea linişte în unitate. Întregul spaţiu al panoului va fi dedicat lui Constantin Brâncoveanu, domnitor al Ţării Româneşti, de îndată ce elevii vor finaliza noul proiect. 

Conform conducerii unităţii şcolare, în urma sondajului efectuat în rândul elevilor de la clase I-VIII, niciunul nu s-a arătat afectat în vreun fel de imaginile cu cei doi criminali ai secolului XX, Stalin şi Hitler. Totul a pornit de la nemulţumirea unui părinte care a trimis o sesizare la redacţia Pandurul, deranjat fiind de aceste ilustrate, motivând că unii copii ar putea interpreta că panoul este de fapt un elogiu adus celor doi, până la urmă dovedindu-se că era vorba de un proiect al unor elevi cu privire la cei mai sângeroşi conducători din istorie.

Chiar şi aşa, consiliul de administraţie al şcolii a decis, după ce s-a consultat cu profesorul de istorie, ca documentele şi fotografiile referitoare la cei doi dictatori să fie înlăturate. „Elevii au fost oricum, numai terorizaţi nu. Foarte mulţi au trecut pe lângă panou şi ştiau că este vorba de dictatori, alţii nici nu ştiau de existenţa lui. Am hotărât să schimbăm materialele de pe panou cu lucruri pe care le pot face copiii la alte proiecte ale lor. Despre Hitler şi Stalin se vorbeşte în programa şcolară, dar ca să nu mai fie probleme, am schimbat materialele. Pentru că 2014 a fost decretat „Anul Constantin Brâncoveanu”, pe panou vor fi postate lucruri legate de aceasta”, a spus directorul Şcolii Gimnaziale “Pompiliu Marcea”, prof. Rozica Pătrăşcoiu.       

În momentul de faţă panoul se află în construcţie, vechile materiale au fost înlăturate, acum existând doar o fotografie a domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: