Holurile spitalului, loc de vândut haine vechi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu s-a transformat în punct de desfacere pentru hainele vechi de când criza financiară a afectat şi judeţul Gorj. După ce îşi expun marfa pe holurile spitalului, comercianţii de haine second-hand pleacă prin secţii în speranţă că vor găsi cumpărători. Bolnavii şi aparţinătorii nu văd cu ochi buni comercializarea de haine vechi în spital.

Cetăţenii de etnie rromă au luat drumul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru a câştiga un ban în perioada de criză. Ei aduc în spital haine vechi şi după ce le expun pe holurile spitalului în speranţa că vor găsi clienţi, pleacă prin secţii. Întrebaţi dacă îşi comercializează marfa în spital aceştia neagă categoric aceste acuzaţii şi găsesc tot felul de explicaţii, chiar dacă sunt văzuţi cu marfa expusă.  „Nu vindem, domnişoară, nimic. Venirăm şi noi pe aici pe la spital pe la cineva şi trecurăm să luăm nişte bani de la o doamnă care avea să ni dea mai demult pentru marfa vândută. Acum nu mai avem haine sau încălţăminte. Trecurăm doar după bani. Da’ ce aveţi cu noi, că suntem şi noi săraci şi de aia vindem pe aici prin spital. Nu facem nimic rău, nu dăm la nimeni în cap şi nu obligăm pe nimeni să cumpere şi nici nu furăm”, spun aceştia.

Atât bolnavii, cât şi aparţinătorii acestora nu văd cu ochi buni comercializarea hainelor second-hand în spital pentru că pun în pericol sănătate populaţiei. „Nu este normal să vândă haine vechi pentru că sunt microbi şi nu au ce să caute aici. Au târg deschis unde să-şi vândă hainele, nu printre bolnavii care trebuie să se îmbrace cu hainele spitalului. Mai e şi gripa porcină şi ei umblă peste tot cu sacoşele în spate ca la ei acasă, prin cabinetele medicilor, pe la asistenţi şi printre paturile bolnavilor, iar asta nu e în regulă. Ei i-au învăţat pentru că le cumpără marfa, dar pun în pericol sănătatea bolnavilor şi nu ar trebui să-i lase să intre cu genţile astea după ei. Atunci când eşti bolnav nu cari sacoşe cu spatele, aşa cum fac ei”, susţine aparţinătorul unui bolnav.

 „Este o situaţie pasageră care este întâlnită şi în alte instituţii, nu numai în spital. Ei vin şi pleacă pentru că au nevoie de bani acum pe criza asta, iar în acest fel mai fac şi ei rost de bani. Mai bine aşa decât să dea la oameni în cap sau să fure. Noi nu prea-i lăsăm să intre în spital, dar e spaţiu public şi spun că au probleme de sănătate şi nu avem cum să nu-i lăsăm să intre”.

Constantin Pălivan, director adjunct la Spitalul Judeţean

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: