Hotărâre de guvern specială pentru redeschiderea spitalului Sadu

Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu, a profitat joi de vizita premierului Victor Ponta pentru a-i expune problema spitalului din localitate. Recent, primăria Bumbești Jiu a solicitat Guvernului deblocarea a 156 de posturi dintre care majoritatea pentru personalul medical de la Sadu. Bobaru i-a pus în vedere premierului că ar fi mult mai convenabil o hotărâre de guvern specială care să se refere strict la deblocarea posturilor din cadrul spitalului astfel încât funcționarea unității să fie asigurată mai repede.

Redeschiderea spitalului din Sadu frământă de mult timp autoritățile locale și județene. Joi, primarul Constantin Bobaru a mers direct la premierul Victor Ponta și a discutat despre această problemă. ”Am participat la întâlnirea cu premierul Victor Ponta și am purtat o discuție exact pe speța aceasta în biroul prefectului. Noi am făcut două demersuri către Instituția Prefectului, prima aceea cu deblocarea posturilor din administrație și a doua se referă la o hotărâre de guvern specială care să vizeze strict posturile din cadrul spitalului. A rămas ca domnul Ponta să poarte o discuție cu domnul ministru Cepoi să vadă ce variantă este mai bună”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.

Concurs în ambele situații

Cert este că primarul Bobaru preferă varianta cea mai puţin îndelungată, respectiv hotărârea de guvern specială. ”Este convenabilă cea care are parcursul cel mai scurt de timp. În ambele situaţii se va da concurs de ocupare a posturilor numai că cea specială prevede că foştii angajaţi ai spitalului care doresc să revină la Sadu să nu mai susţină concurs. Însă, se ştie că mulţi dintre ei nu vor să mai facă treaba asta şi atunci oricum e nevoie de concurs pentru ocuparea posturilor”, a adăugat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: