Hoţi de animale băgaţi la răcoare

Cinci tineri din Gorj au căzut luni seara în plasa poliţiştilor după ce în ultimele luni au furat zeci de animale de la ţărani din judeţ. Animalele erau tăiate şi vândute la preţ de chilipir, păgubiţii rămânând cu degetul în gură după munci grele de ani de zile.

 Trei tineri din Fărcăşeşti şi unul din Dăneşti au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni, fiind acuzaţi că au furat peste 20 de animale lăsate libere la păscut de diferiţi proprietari din zona Rovinari. Furturile s-au produs începând cu luna aprilie, păgubiţii reclamând în unele cazuri chiar şi dispariţia a câte 5-6 vaci odată. Ancheta derulată de poliţişti a scos la iveală faptul că, într-un caz, unul dintre suspecţii reţinuţi, era prieten cu cel căruia îi furase vacile şi, la un moment dat, chiar i-a propus acestuia să îi vândă o altă vacă, evident, şi ea furată. "Pe unul dintre ei, capul bandei, din ce am înţeles, îl cheamă Vişinel, ca poreclă, şi acum l-am văzut şi eu la Poliţie pe Vişinel că el este băiatul care vroia să-mi vândă mie o vacă după ce îmi dispăruseră trei de pe câmp. E 35 de milioane de lei vechi o vacă, gândiţi-vă câtă muncă am depus noi pentru animalele astea şi nişte nenorociţi ca ei şi-au bătut joc de noi în câteva clipe", spunea unul dintre păgubiţii proveniţi din satul Negomir.
 Cei patru tineri reţinuţi fac parte dintr-un grup de şase persoane suspectate de implicarea în reţeaua respectivă. Animalele erau luate de pe câmp, duse cu un camion şi tranşate în gospodăriile hoţilor, după care erau vândute amatorilor de chilipiruri sau chiar prin intermediul unui abator. Poliţiştii au descoperit că în reţeaua respectivă erau implicaţi şi doi minori, care sunt anchetaţi în stare de libertate. Hoţii nu au vrut să îşi recunoască faptele, poliţiştii aşteptând în cazul lui "Vişinel" ore întregi pentru ca tânărul să fie de acord să-şi mărturisească măcar o parte din fapte. "Vişinel" s-a decis să spună o parte din adevăr doar după ce a aflat că săptămâni la rând telefonul i-a fost ascultat cu mandat de la instanţă, timp în care poliţiştii au luat şi urma altor furturi comise de gruparea condusă de el.

 Păgubiţii vor răzbunare, că despre dreptate nu e cazul

 Cei 4 suspecţi sunt acuzaţi de furt calificat şi complicitate la furt calificat, ei fiind prezentaţi unei instanţe pentru a fi emise mandate de arestare preventivă pe numele lor. Păgubiţii care au venit la Poliţie pentru a fi audiaţi le-au cerut anchetatorilor, independent unul de celălalt, doar un răgaz de cinci minute pentru a sta faţă în faţă cu tinerii suspectaţi de furtul animalelor. Dorinţa păgubiţilor nu a fost îndeplinită, poliţiştii ştiind că, în asemenea împrejurări, cei rămaşi fără animale i-ar fi luat la bătaie pe hoţi. "Domnule, eu sunt femeie, dar muncesc de ani de zile numai la animalele astea. I-am şi spus la unul dintre ei acum că dacă prind cinci minute numai eu cu el o să muşc cu dinţii carne vie din el la cât rău mi-a putut face el mie când mi-a luat vacile de pe câmp. Noi creştem animalele astea ca şi pe copii noştri şi după ce că tot samsari ca ei ni le cumpără la preţuri de nimic, acum ni le mai şi fură. Dreptatea e o poveste în ţara asta şi de asta vroiam şi eu să rămân 5 minute cu el, dar, dacă nu se poate, asta e, aşteptăm procesul şi sperăm că ne vom recupera şi prejudiciul vreodată", spunea o păgubită din Câlnic, dispusă să îşi facă singură dreptate după ce a dat ochi în ochi cu "Vişinel" pe holurile Poliţiei.


Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: