Hoţii de role, în arestul poliţiei

Poliţiştii au dat de urma celor care la sfârşitul săptămânii trecute au furat mai multe role de bandă transportoare de la Cariera Roşiuţa. Este vorba de doi tineri de 24 respectiv 26 de ani din Motru. Cei doi au reuşit să scape în ziua furtului, pe mâna oamenilor legii rămânând atunci doar un prieten de-al lor. Nu s-au bucurat însă prea mult de libertate. Ieri dimineaţă au fost prezentaţi Parchetului de pe Lângă judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă pentru furt.

Cei doi tineri sunt acuzaţi că au sustras de la Cariera Roşiuta 21 de role de bandă transportoare a căror valoare se ridică la suma de 5.200 de lei. Tinerii nu au acţionat singuri, ci împreună cu alt prieten al lor care a fost reţinut în ziua furtului. „Continuând cercetările în dosarul penal privind furtul celor 21 de role, comis în Cariera Roşiuţa, în ziua de 11 ianuarie poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu i-au depistat pe cei doi suspecţi, Constantin A.G., de 24 ani şi Claudiu M., de 26 ani, ambii din municipiul Motru. Tinerii, suspectaţi că au sustras un număr de 21 role de pe circuitul de benzi TMC 102 din cadrul Carierei Roşiuţa, au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Bunurile sustrase au fost recuperate de către poliţişti şi restituite unităţii prejudiciate”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Cei doi, ar putea ajunge în spatele gratiilor, fapta comisă de către ei se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Instanţa va decide însă dacă vor merge sau nu la închisoare.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: