HotNews: Ministerul Economiei are variante de rezervă la Electra

Infiintarea gigantilor energetici, Electra si Hidroenergetica, a devenit incerta si de aceea Ministerul Economiei a inceput sa caute noi variante de  reorganizare a pietei energetice. Exista in acest moment inca 2-3 variante de lucru, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. In paralel, se  lucreaza si la o strategie de vanzare a unor pachete minoritare si majoritare la societatile energetice care ar trebui sa faca parte din colosii Electra si  Hidroenergetica, asa cum se prevede in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.
O varianta ar fi infiintarea companiilor energetice fara includerea societatilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Practic, complexurile energetice  Turceni, Craiova si Rovinari sa fuzioneze cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele  Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni.

  • O alta idee ar fi infiintarea celor doi colosi, dar intr-o forma modificata, si anume fara divizarea Hidroelectrica, spun alte surse din domeniu. "Hidroelectrica sa ramana nedivizata intr-o companie, iar Nuclearelectrica in cealalta companie", au precizat pentru HotNews.ro surse din domeniu. Insa aceste doua variante presupun  multe modificari. Ar insemna alt act normativ, alte convocari ale AGA, alte demersuri de inregistrare la Registrul Comertului. De  aceea, se lucreaza in paralel si la solutia prevazuta in scrisoarea de intentie cu FMI.

    Guvernul ia in calcul vanzarea unor pachete minoritare de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica si a unor pachete majoritare la complexurile energetice  Turceni, Craiova si Rovinari. Dar aceasta numai in situatia in care infiintarea companiilor Electra si Hidroenergetica esueaza.

    Detalii pe www.hotnews.ro

  • Vizualizări: 90

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din :

    Citește și: