I-a împuşcat câinele de pază

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi prin plângere de M.P., de 35 ani, din comuna Bolboşi, judeţul Gorj, cu privire la faptul că în data de 07 aprilie a.c., în jurul orelor 17:30, T.C., a folosit o armă de vânătoare, pe câmp, împuşcându-i un câine.

Echipa operativă constituită la nivelul subunităţii s-a deplasat la faţa locului, respectiv în punctul numit „La perii lui Bălă”, într-o zonă împădurită, de pe raza satului Valea, comuna Bolboşi, iar cu ocazia cercetării la faţa locului au fost descoperite două fragmente elemente cartuş din plastic de culoare albă (bură) care au fost ridicate în vederea examinării, precum şi o pată de culoare brun-roşcat, din care au fost recoltate probe.

Partea vătămată a indicat că în acel loc T.C., de 43 ani, comuna Bolboşi, sat Valea, judeţul Gorj, a folosit, fără drept, o armă de vânătoare, împuşcându-i mortal un câine de pază de la turma de oi, câine ce nu a mai fost găsit cu ocazia cercetării la faţa locului.

Din verificările efectuate s-a stabilit că numitul T.C., deţine legal două arme de vânătoare. Ambele arme şi permisul de armă au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală, fără drept, prev. şi ped. de art. 133 din Legea 295/2004-R şi omorârea animalelor cu intenţie, prev. şi ped. de art. 23 alin. 1^1 lit. c din Legea 205/2004.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: