I-au dresat degeaba !

Pandurii s-au transformat pentru o seară în dresori de câini. I-au dominat autoritar pe cei care conduc liga întâi şi doar ghinionul i-a împiedicat să ia toate cele 3 puncte. Duelul de sâmbătă seara s-a lăsat cu scandal, ambele echipe acuzând arbitrajul lui Haţegan.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 2-2 (1-2),  Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 7.000.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Cardoso (Al. Grigoraș, min. 73), Vlad – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Maxim (R. Dumitru 78’), Batin, Ibeh (Lemnaru 73’). Antrenor: Petre Grigoraș.

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Grigore, Moți, Scarlatache – Rus (Strătilă 56’), D. Kone, C. Munteanu (Stoica 94’), Alexe (C. Matei 64’) – Dănciulescu, M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Au marcat: Viera (min. 6), Pintilii (81’ – penalty) / Dănciulescu (16’), M. Niculae (29’).

Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 7), Pintilii (31’), Grigoraș (89’) / Rus (23’), Kone (57’), C. Matei (72’ și 91’).

Cartonașe roșii: Voiculeț (67’) / C. Matei (91’).

Arbitri: Ovidiu Hațegan – Zoltan Szekely, Octavian Șovre.

Au fost peste Dinamo

Pandurii începeau meciul din postura de sperietoare pentru echipele mari pe teren propriu, acolo de unde plecaseră învinse Rapid, CFR Cluj sau U Cluj. Oamenii lui Grigoraş nu s-au speriat nici de postura de lider a dinamoviştilor care aveau nevoie neapărată de victorie pentru a profita de semieşecul ceferiştilor clujeni de la Mediaş. Pandurii i-au luat tare pe câini iar Viera a semnat prima mare ocazie în minutul 5. Ratarea n-a mai contat pentru că la cornerul următor acelaşi ivorian a lovit mingea suficient cât să depăşească linia porţii cu câţiva centimetri printre braţele nesigurului Bălgrădean. Asistentul Szekely a avut privire de vultur şi a validat golul. Apărătorii pandurilor şi-au dat însă apoi în petic. Cardoso a ales să respingă în centru neinspirat iar vulpoiul bătrân Dănciulescu a fost pe fază pentru a egala situaţia. A fost reuşita cu numărul 204 în prima ligă pentru Danciu-gol. Contrar cursului jocului, tot dinamoviştii au înscris. Viera s-a crezut Messi, s-a apucat să dribleze la centrul terenului dar a pierdut mingea care a ajuns până la urmă la Marius Niculae pentru 1 la 2. Pandurii puteau egala până la pauză dar Batin şi-a dat cu stângul în dreptul singur cu Bălgrădean. Încet încet doar gorjenii se mai vedeau pe teren, reuşind să-i domine copios pe lideri. Mingea a refuzat însă să intre şi în poartă la ocaziile uriaşe ale lui Pintilii, Nistor sau ale campionului la ratări, Batin. Nici eliminarea lui Voiculeţ nu i-a oprit pe elevii lui Grigoraş. Antrenorul a mizat pe o tactică aproape sinucigaşă, cu 3 fundaşi dar Niculae a ratat golul de 3-1 după un contraatac. Egalarea a venit cu 10 minute înainte de final în urma unui penalty scos de Lemnaru în duel cu Kone şi transformat fără emoţii de căpitanul Pintilii. Emoţiile au apărut însă apoi pentru panduri la ocazia monumentală a lui Niculae din doar câţiva metri. Ar fi fost însă nedrept ca trupa lui Grigoraş să piardă un meci pe care l-a dominat categoric. Ar fi putut lua toate punctele chiar în prelungiri dar şutul lui Vlad după o cursă de senzaţie a trecut mult peste. S-a încheiat 2-2, la fel ca în sezonul trecut, a patra remiză consecutivă între panduri şi câini la Târgu Jiu.

„Dinamo e o echipă mare şi a marcat de două ori din tot atîtea ocazii. Noi a trebuit să avem o sută de ocazii ca să dăm două goluri. Părerea mea e că nu a fost roşu la Voiculeţ, Kone trebuia eliminat mai demult, ăsta e arbitrajul. Dinamo n-a mai bătut la Tîrgu Jiu din 2007, ne dorim să rămînă fără victorie încă 10 ani de acum încolo.”

Mihai Pintilii, Pandurii

„Nu trebuia să jucăm relaxat, ci să fructificăm avantajul pe care îl aveam. Nu am gestionat cum trebuia situaţia la 2-1, am pierdut două puncte imense.”  

Marius Niculae, Dinamo

 Echipa din Tg. Jiu e capabilă de rezultate foarte bune. E o echipă de primele patru locuri, serios. Le urez celor de la Pandurii să joace în continuare cum au facut-o cu noi.”

Liviu Ciobotariu

 „Am prestat un joc foarte bun, dar nişte greşeli foarte mari la cele două goluri ne-au costat. Am făcut nişte greşeli de juniori!Ar fi fost însă nedrept să fi pierdut. Eu cred că am pus o presiune mare asupra lor şi nu i-am lăsat să-şi facă jocul. Am fost mai buni decît Dinamo.”

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Nu înţeleg maniera de arbitraj, nu e prima oară cînd Haţegan ne arbitrează aşa. Păcat! Voiculeţ a atins primul mingea, a fost eliminat aiurea. Dacă nu era Şovre, Haţegan nu ne-ar fi dat nici penalty.”

Marin Condescu, preşedinte CA Pandurii

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: