I-au furat aurul şi acum îi trimit mesaje să-i spună unde este

Un bărbat din Rovinari şi-ar putea recupera aurul ce i-a fost furat în urmă cu o jumătate de an din locuinţa sa. Acesta a povestit că primeşte mesaje cu indicii despre locul unde se află aurul care i-a fost furat.

Vasile Zdrăncuţa are 37 de ani şi este din Rovinari. În luna noiembrie a anului trecut bărbatului i-a fost sustrasă din locuinţă o cantitate de 300 de grame de aur şi portofelul în care avea 130 de lei. „Totul s-a întâmplat în noiembrie anul trecut. Când am ajuns acasă am găsit uşa de la apartament deschisă la perete. Am intrat în casă şi nu am găsit nimic deranjat. M-am dus direct la locul unde ţineam aurul şi nu am mai găsit nimic. Aveam lanţuri, brăţări, inele, cercei, şi toate cântăreau cam 300 de grame. Apoi nu mi-am găsit nici portmoneul si aveam 130 de lei. Am sunat la poliţie şi a început ancheta.  Până acum nu am nici un rezultat”.

Bărbatul bănuieşte că cei care i-au furat aurul din casă pot fi prieteni sau cineva din familie. El crede asta pentru că hoţii care au pătruns în locuinţă au deschis uşa cu o cheie, fără să o forţeze sau să o spargă „Eu cred că cineva care mă cunoaşte a făcut asta. Tind să cred că e cineva din familie sau din prieteni că numai ei au intrata la mine în casă şi au ştiut unde am lucrurile. Altcineva nu putea să se ducă exact la locul respectiv fără să nu răscolească prin lucruri”.

Anchetă prin SMS

Acum, la jumătate de an de când a avut loc furtul, omul primeşte mesaje în care i se spune cine i-a furat aurul şi unde se află. Vasile Zdrăncuţa se izbeşte de dezinteresul Poliţiei. „Primesc în continuu mesaje pe telefon. Eu mi-am luat cartela asta la o săptămână după ce mi s-a furat din casă şi numai cunoscuţii, prietenii, familia aveau numărul, şi de asta cred că e cineva cunoscut. Îmi trimit mesaje prin care îmi zic că nu ei au luat aurul ci o altă persoană, că este la cineva la Bâlteni. Eu pe băiatul ăla îl ştiu, a fost prietenul surorii mele. Îmi spun să trimit poliţia peste el că are bijuteriile în casă, într-o pungă neagră, sau să mă duc la mama lui la uşă să-i arăt mesajele şi să-i spun. Eu nu pot face asta pentru că este o anchetă în curs de desfăşurare. Am fost la poliţie le-am arătat mesajele, dar nu s-a întâmplat nimic. Ancheta este în acelaşi stadiu. Eu am încercat să sun la numărul ala, dar nu răspunde nimeni. De aproximativ o lună, are telefonul închis. Mi-au zis de la poliţie că o să intercepteze convorbirile, dar nimic”, spune omul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de poliţie, Daniel Tică, ancheta în acest caz este în plină desfăşurarea, iar poliţiştii au luat în calcul toate ipotezele.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: