I-au ucis din nou pe campioni !

Adevăraţi ucigaşi de campioni! Asta sunt baschetbaliştii Energiei care i-au învins pentru a doua oară în acest sezon pe campionii de la U Mobitelco Cluj. Trupa lui Nikolic a făcut o partidă superbă şi i-a învins clar pe ardeleni cu 80 la 70.

Energia Rovinari – U Mobitelco Cluj 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12).

Cei mai buni marcatori: Energia – Darby (19 pct), Troupe (18), Nikolic (15) / U Cluj – Dykes (22), Krstanovic şi Lawrence (câte 14).

Super Energia !

Energie de senzaţie! Nikolic şi compania şi-au încântat fanii în ultimele două meciuri. După ce miercuri au bătut Sibiul, aseară a fost rândul campionilor de la Cluj să plece învinşi de la Tg Jiu. Energia a controlat partida încă din start şi nu i-a lăsat pe Dykes şi compania să-şi facă jocul obişnuit. La pauză gorjenii aveau 4 puncte avans dar diferenţa a căpătat proporţii în ultimul sfert. Asta datorită lui Darby, Troupe sau Nikolic, aflaţi în zi de graţie. Campionii au fost incapabili să mai dea o replică în ultimele minute şi au pierdut la un scor usturător, 70 la 80. Nikolic şi Troupe au dat tonul la distracţie. Au trecut prin faţa fanilor în două rânduri, cu pălării de paie pe cap. Nikolic chiar cu una imprimată cu tricolorul românesc. „Cu siguranţă ne doream o revanşă în această seară. Vreau să felicit echipa din Tg Jiu deoarece au meritat să câştige. Au fost mai exacţi în faza de finalizare în timp ce noi am ratat din situaţii destul de simple. Trebuie să trecem peste această perioadă care nu e una uşoară pentru noi, cu două eşecuri la rând”, a spus la final antrenorul celor de la U Cluj, Marcel Ţenter.

I-au bătut de două ori în acest sezon

Darby şi compania au reuşit astfel performanţa de a învinge de două ori echipa campioană în acest sezon. În tur câştigaseră la Cluj cu 92 la 89 în prelungiri. Darby a contribuit cu un double double (19 puncte şi 13 recuperări) iar Troupe a reuşit 18 puncte, 7 recuperări şi tot 7 assist-uri. „Este greu de digerat că am pierdut de două ori cu Energia dar există cauze pentru acest lucru. Nici Energia nu cred că m-a surprins cu ceva dar nici eu nu am reuşit să-i surprind. Au fost pur şi simplu mai buni la faza de finalizare. Din ce am văzut eu pe calendar, Energia are şanse mari să prindă playoff-ul”, mai zice antrenorul campionilor, Ţenter. „E o stare de bucurie că am reuşit să batem de două ori echipa campioană. Vreau să le mulţumesc din nou fanilor care ne-au ajutat să trecem de cei de la Cluj. Fac o atmosferă cum n-am mai văzut în România”, a declarat şi antrenorul gorjenilor, Slobodan Nikolic.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: