Iarnă cu schimbări mari la Energia!

La Energia, iarna vine cu schimbări masive. Nikolic a anunțat deja lista neagraă, listă pe care apar numele lui Brandon Fields sau Milan Oluic. La capitolul achiziții apare numele unui pivot sârb de valoare. Surpriza ar putea veni din partea lui Porter Troupe. Americanul, văzut ca un idol la Tg Jiu, e foarte aproape de o revenire la Energia după experiența eșuată din Liban.

Nikolic schimbă din temelii echipa în această iarnă. Vrea neapărat să prindă playofful în primăvară așa că aduce forțe proaspete. Vor pleca americanii Fields și Giles dar și sârbul Oluic. La capitolul veniri apar numele lui Troupe sau Kljajevic.

Americanii au spus bye bye !

Imediat după meciul cu Iași, Nikolic a anunțat numele jucătorilor la care renunță. ”Primul care va pleca va fi Brandon Fields. Pentru el s-a terminat perioada la Energia. Şi Oluic va pleca pentru că nu ne mai putem permite să ţinem şase jucători străini”, a sunat anunțul antrenorului. În cazul lui Oluic nu e nicio surpriză, pivotul sârb fiind o dezamăgire încă din prima zi la Energia. Surprinde oarecum decizia antrenorului de a renunța la Brandon Fields, jucător tânăr cu potențial și care nu a jucat foarte rău în acest tur. Nikolic explică însă motivul. ” Fields are un salariu foarte mare, poate cel mai mare din lot, a jucat în medie 29 de minute pe meci şi nu-şi justifică aceşti bani.” Și Robert Giles va părăsi Energia. Se pare că în cazul lui, decizia i-a aparținut jucătorului care nu s-ar fi adaptat la baschetul practicat în Europa.

Căpitanul, ca și revenit !

Giles a fost inspirat că a cerut rezilierea înțelegerii. Șefii îi pregăteau oricum mazilirea pentru a-i face loc fostului căpitan al Energiei, Porter Troupe. La fel ca Louis Darby, nici Troupe nu a putut sta prea mult timp departe de Energia. Lui Troupe nu i-a mers aşa bine în Liban astfel că şi-a încheiat conturile cu echipa de acolo. A revenit la Tg Jiu şi a asistat la ultimul meci al Energiei cu Poli Iaşi. Nikolic l-ar vrea înapoi iar cele două părți sunt foarte aproape de a bate palma. ”Troupe a venit la Târgu Jiu aşa că orice este posibil. Eu voi rămâne aici, voi discuta despre jucătorii care vin, care pleacă. Şi Porter şi Kljajevic ar fi utili şi Energia ar deveni astfel o echipă puternică. Oamenii din Târgu Jiu îl iubesc pe Porter, e important aici aşa că vom vedea ce se va întâmpla”, mai spune antrenorul.

Mai vine și un pivot sârb

Pe lângă Troupe, la Târgu Jiu va mai sosi și un pivot din Serbia, unul pe gustul lui Nikolic, adică un pivot puternic care să-l suplinească pe Steffel. Primul nume pe lista antrenorului e cel al lui Rajko Kljajevic dar şi Aleksandar Jedjvic e o variantă. ”Pivotul sârb va acoperi poziţiile 4-5. La Târgu Mureş, Stănescu a avut două recuperări ofensive într-o fază decisivă, iar dacă acest Rajko Kljajevic era pe teren cu sigurnaţă acest lucru nu s-ar fi întâmplat”, e convins Nikolic.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: