Ideoloaga USL

În naivitatea mea am crezut totdeauna că liantul care ţine alianţa USL în picioare în ciuda diferenţelor care ar trebui să existe este Voiculescu, cu ale lui televiziuni. Credeam aşa pentru că bătrânul motan nu ar putea să-şi paraşuteze partidul în parlament decât tras de o căruţă puternică, aşa cum este cea a PNL şi PSD, iar căruţa nu ar putea să-şi învârtă roţile fără ecranele lui Voiculescu. Deşi imorală, ca toate alianţele făcute pe principiul “să te faci frate cu Dracu până treci puntea”, USL avea ceva în comun şi anume ura faţă de Băsescu. De altfel, scopul pentru care a fost făcută şi care a fost mărturisit explicit sau implicit de liderii ei politici este acela de a scăpa de Băsescu, lucru care până acum s-a dovedit imposibil.

Spun că eram naiv când credeam aşa ceva pentru că zilele trecute Victor Ponta ne-a declarat că de fapt ceea ce ţine în picioare alianţa asta este dorinţa mamei sale, care i-ar fi interzis să se certe cu Crin Antonescu şi Oprescu, sub ameninţarea nuieluşei la fund. ”Mama mea, care este foarte pasionată de politică şi care mi-a zis: nu cumva să te cerţi cu Crin şi Oprescu. Să fiţi mereu împreună că eu vreau să vă văd mereu împreună”, a mărturisit Ponta  într-un moment rar de sinceritate. O ştiam pe senioara Naum femeie aprigă, gata oricând să sară la bătaie, din povestirile sale când s-a scăpat şi a spus că şi ea ar fi vrut să-l bată pe Boc, nu numai fiul său, dar n-o credeam în ruptul capului  ideoloaga USL. Acum putem să ne întrebăm dacă acţiunea în forţă pusă la cale pentru destituirea preşedintelui Băsescu o fi fost tot opera domniei sale  sau i-o fi dat voie fiului să se sfătuiască şi cu Crin şi Oprescu, personajele pe care le agreează şi le simpatizează bătrâna doamnă.

Nu că ar mai conta, dar aşa ca să vedem întreaga dimensiune a  capacităţilor de consultant politic al d-nei Naum, că despre capacitatea de a face afaceri a distinsei au tot scris ziarele. Nu este totuna să te alegi în familie, prin anii 1990, cu o ditamai vilă din Poiana Ţapului care i-a aparţinut lui Lucreţiu Pătrăşcanu şi care  i-a fost şutită moştenitoarei lui, Nadia Marcu Pandrea, stabilită la Paris şi excrocată de mătuşa micuţului Ponta, Nadia Nacea, şi sora acesteia,  nimeni alta decât Cornelia Naum. Dar povestea deposedării moştenitorilor lui Pătrăşcanu de vila de la Bran este atât de urâtă şi încâlcită, atât de oribilă, atât de scandaloasă şi atât de minuţios pusă la cale încât te aştepţi ca la mijloc să fie o afacere jidănească şi asta fără nici o legătură cu numele mamei premierului, care în limba ebraică înseamnă doar ”mângâiere”… Pentru că nimeni din familia premierului n-a vrut să lămurească acuzele publicate în presa vremii care se refereau la prăduirea vilei cu pricina, o lăsăm şi noi moartă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: