Îi acuză pe poliţişti că l-au bătut măr pentru un sac de varză

Un mehedinţean de 40 de ani aduce acuzaţii grave la adresa poliţiştilor din Motru, despre care spune că l-ar fi bătut la începutul acestei săptămâni până i-au învineţit corpul. Oamenii legii se apără şi spun că nici vorbă de vreo agresiune din partea lor, la nivelul IPJ Gorj fiind deschisă totuşi o anchetă pentru clarificarea lucrurilor.

Bărbatul se numeşte Petre Grecu, are 39 de ani şi este din Corcova-Mehedinţi. Pentru el săptămâna a început pe patul de spital, mai întâi la cel din Motru şi, ulterior, la cel din Drobeta Turnu Severin. Cu corpul plin de vânătăi, acesta arătă către poliţiştii gorjeni, pe care îi acuză că l-au maltratat în sediul Poliţiei, el fiind prins în timp ce „lua” nişte varză. „M-au legat cu mâinile la spate, unul şi-a pus piciorul peste cătuşe şi celălalt mă lovea numai în zona ficatului. Au bătut la mine toată noaptea ca să recunosc nişte furturi de prin maşini şi că am luat nişte casetofoane. Ei au băut bere la cutie, iar pe mine m-au ţinut ca pe un sac de box”, s-a plâns bărbatul.

La furat de varză…

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a comunicat ieri că a demarat o anchetă internă pentru a stabili ce anume s-a întâmplat în acest caz. Primele informaţii arată că Grecu a ajuns la mâna poliţiştilor după ce a fost prins furând varză din piaţa oraşului Motru. Tarabagii l-au reclamat şi pentru alte presupuse furturi, pe numele lui fiind deschis un dosar penal. „Poliţiştii au constatat că suspectul G.P. a mai sustras produse agroalimentare din incinta aceleiaşi pieţe, în nopţile de 4 spre 5 noiembrie a.c. şi 5 spre 6 noiembrie a.c., produse pe care, ulterior, le-a transportat la locuinţa unei cunoştinţe din municipiul Motru. Având în vedere aspectele constatate, pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal, acesta fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, menţionează IPJ Gorj.

Incidentul cu sacul de varză s-a produs în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, adică duminică spre luni, luni seara fratele lui Grecu anunţând prin 112 că acesta este la spital la Motru ca urmare a agresiunilor produse de poliţişti asupra sa. „Urmare a acestui apel, la unitatea medicală s-a deplasat un echipaj de poliţie. Aici a fost găsit apelantul dar şi suspectul G.P. care nu a dorit să formuleze plângere cu privire la cele relatate telefonic de către fratele său. Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modul în care poliţiştii care l-au prins în flagrant şi au efectuat cercetări faţă suspectul G.P., au respectat prevederile legale şi procedurile de lucru”, se menţionează în comunicatul de presă al IPJ Gorj.

IPJ Gorj a declanşat, marţi, o anchetă internă, după ce familia unui mehedinţean a reclamat faptul că acesta a fost bătut poliţişti în sediul poliţiei din oraşul Motru, judeţul Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: