Îi doare în bască!

Ziarul Pandurul vă va prezenta pe toată durata campaniei electorale cele mai deşucheate declaraţii ale politicienilor implicaţi în campania electorală, vorbe care ar putea să ne amuze dacă situaţia ţării nu ar fi de plâns.

·        Candidatul PSD, Mircea Geoană, nu a găsit ceva mai bun cu care să se laude decât că are poze cu el şi cu marii lideri ai lumii. Mai mult, Geoană a început să vorbească despre el la persoana a treia, ca şi cum ar vorbi despre altcineva, semn că este măcinat de cultul personalităţii. Iată declaraţia: "Geoană are cele mai mari contacte cu liderii acestei lumi. Nu mai am nevoie să mă duc să fac fotografii, am destule acasă, n-am unde să le mai pun cu mai-marii lumii. Când mă duc şi mă văd cu preşedintele american, cu cel rus sau cu cel chinez, cu cancelarul Germaniei sau cu premierul Italiei, am să mă duc acolo ca să vorbesc de atragerea de investiţii".

·        Traian Băsescu, candidat independent susţinut de PDL, a spus despre Mircea Geoană că este o caricatură a lui Ion Iliescu. Iată declaraţia: "România nu mai are nevoie de un Iliescu în caricatură pentru a fi şef de stat".

·        Candidatul PNL, Crin Antonescu, a coborât atât de jos limbajul, încât l-a făcut nesimţit pe premierul desemnat Lucian Croitoru, chiar dacă acesta din urmă nu s-a băgat niciodată în mocirla limbajului care îi caracterizează pe politicieni. Iată declaraţia: ”Asta nu e ţara domnului Băsescu, aste este România. Asta nu e ţara PDL, asta e o ţară în care există pluralism politic. Nesimţirea politică a cetăţeanului Croitoru Lucian, de a spune că vine în Parlamentul României să ceară învestitura, deşi Parlamentul s-a pronunţat, pentru că a primit dânsul asigurări de la PDL că va fi prim ministru, nu se mai poate repeta”.

·        Menestrelul de serviciu al PNL, Ludovic Orban, a fost lovit şi de talentul poetic şi l-a comparat pe Băsescu cu… o frunză. Iată declaraţia: „Eu îl cunosc bine Băsescu. Nu se simte bine deloc. Chiar dacă a îmbrăcat tricoul verde, de fapt este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna, iar în privinţa lui Mircea Geoană iarăşi nu mi se pare că se simte excelent, fiindcă este evident că este cu 8-10 procente sub scorul partidului”.

·        Acelaşi Orban spune că partidul său a făcut propriile sondaje de opinie, pentru că „nu putem şi noi chiar aşa la nesfârşit să stăm şi să înghiţim rahaturile pe care le lansează în media PSD şi PDL".

·        Şi Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova şi susţinător al lui Mircea Geoană, s-a apucat de poezii: "Mircea însuşi mână-n luptă vijelia constructoare/ Care vine, vine, calcă, portocalii în picioare/ Şi gloata portocalie de la Cotroceni o mână/ Iar în urma lor vor face mândra patrie română".

·        Cosma a trecut apoi prin istorie, evocându-l pe fostul împărat roman Traian, care ar fi dezbinat Dacia lui Decebal. "V-aţi întrebat de ce niciun domnitor român nu s-a numit Traian? Pentru că Traian fură, jefuieşte, prăduieşte!", a exclamat liderul social-democrat prahovean.

·        Marian Vanghelie, garantul lui Mircea Geoană în lupta pentru Cotroceni, a comis-o din nou, în lupta sa continuă cu limba română. "Credeţi că avansarea în grade a celor trei generali, s-a făcut pur şi simplu de plăcere, a făcut-o domnul preşedinte Traian Băsescu sau în urma unor discuţii sau şantajuri?". Şantajuri să fie, dar să ştim şi noi!

(Va urma)

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: