Ilie Petrescu pierde postul de director la UEF Motru

Liberalul Ion Cojocaru a fost repus de instanţă în funcţia de director al UEF Motru, de unde a fost demis acum un an de directorul general al SNLO, Daniel Burlan. În acest timp, postul  a fost ocupat de fostul senator Ilie Petrescu.

Tribunalul Gorj a stabilit cu câteva zile în urmă că demiterea lui Ion Cojocaru de la conducerea UEF Motru a fost ilegală şi a dispus reîncadrarea acestuia pe funcţie. Postul este ocupat în prezent de Ilie Petrescu, preşedintele Partidului Conservator Gorj, care susţine că are promisiuni din partea directorului general al SNLO că va ataca decizia în instanţă. Unitatea de Exploatare şi Foraje Motru este subunitate a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Ion Cojocaru are şi el funcţie politică, fiind preşedintele PNL Motru. Este al doilea liberal care şi-a recâştigat în ianuarie, prin sentinţă judecătorească, un post de director în cadrul SNLO, precedentul fiind asigurat de Dorina Jianu.

Ion Cojocaru a fost director la UEF Motru timp de un an, după care a fost demis, la începutul anului trecut. A atacat în instanţă decizia lui Daniel Burlan, iar Tribunalul Gorj i-a dat dreptate. A fost emisă o sentinţă prin care Cojocaru este repus în funcţie şi unitatea trebuie să mai plătească şi despăgubiri. „Despăgubirile nu sunt mari, pentru că eu am lucrat în perioada asta, am fost şi în şomaj tehnic, deci este vorba doar de o diferenţă. Dar, potrivit sentinţei, trebuie să fiu repus pe funcţie”, a declarat Ion Cojocaru, fost director al UEF Motru.

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a confirmat faptul că societatea va face recurs, pentru că hotărârea nu este definitivă. Şi Ilie Petrescu, în prezent director al UEF Motru, a spus că are promisiuni din partea conducerii SNLO că va fi înaintat recurs.

În momentul de faţă, Ion Cojocaru este jurist în cadrul UEF Motru.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: