Ilie Petrescu, recomandat de Cârciumaru în alegeri

Ilie Petrescu, candidatul PP-DD pentru Colegiul 1 Senat, s-a împrumutat în bancă pentru a putea să-şi finanţeze campania electorală. El speră că nu va cheltui mai mult de 200 de milioane de lei vechi pentru afişe şi pliante. Petrescu spune că pe pliante va folosi recomandarea făcută de primarul Florin Cârciumaru, în anul 2008, când PSD-ul era în alianţă cu PC-ul. Aceasta sună cam în felul următor: “Gorjul are nevoie de un luptător ca Petrescu în Parlamentul României”.

Rep.: Se apropie campania electorală. Ce veţi face pentru a vă învinge contracandidaţii?

I.P.: Îmi voi învinge adversarii prin muncă. Voi merge din casă în casă pentru a afla care sunt problemele oamenilor. Le voi contabiliza şi voi intra în campanie cu un proiect bazat pe acestea. Nu îmi voi ameninţa adversarii politici, aşa cum fac alţii cu mine.

Rep.: Vreţi să spuneţi că aţi fost ameninţat?

I.P.: Da. Dian Popescu mi-a transmis pe diferite căi să renunţ la candidatură. Ba chiar, m-a jignit cum nu m-a jignit nimeni niciodată. M-a făcut conducător formaţie de lucru în condiţiile în care sunt inginer de profesie şi am la activ două mandate de senator. Oricum, cei care latră prima dată înseamnă că au o problemă. În orice caz sunt absolut sigur că Dian Popescu nu va închide Colegiul. Sunt convins că PP-DD va fi pe locul II la nivel naţional.

Rep.: O campanie electorală implică foarte multe cheltuieli suplimentare. Sunteţi pregătit din punct de vedere financiar?

I.P.: M-am pregătit şi din acest punct de vedere. M-am împrumutat în bancă 400 de milioane de lei vechi. Cred că în jur de 200 de milioane voi cheltui pentru pliante şi afişe, iar restul pentru combustibil şi tot ceea ce trebuie la maşinile pe care le voi folosi în campanie.

Rep.: Vă bazaţi pe sprijinul şefilor din minerit sau al altor politicieni?

I.P.: Da. Şi pe această cale ţin să-i mulţumesc domnului deputat Morega care mă va sprijini în relaţia cu primarii, iar eu mă angajez să-i continui proiectele. De asemenea, domnul Condescu mi-a promis sprijin în relaţia cu sindicatele. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc domnului primar Florin Cârciumaru pentru recomandările sale.

Rep.: Vreţi să spuneţi că domnul primar Florin Cârciumaru vă agreează mai mult decât pe Dian Popescu, candidatul USL-ului?

I.P.: Domnul primar Florin Cârciumaru mi-a făcut o recomandare în anul 2008, când PSD-ul era aliat cu PC-ul. Sunt mândru de aceea recomandare şi cred că o dată făcută ea rămâne valabilă pentru totdeauna. Nu cred că domnul Cârciumaru se schimbă aşa uşor. Ba mai mult, recomandarea o voi folosi şi pe pliantele pe care le voi face pentru alegerile din acest an. Astfel pe pliante voi scrie ceva de genul: “Florin Cârciumaru: Gorjul are nevoie de un luptător ca Petrescu în Parlamentul României”.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: