Iliuţă: Colegii mei nu sunt stăpâni pe picioarele lor

Ion Iliuţă, fostul director al DSVSA Gorj, a acordat un interviu pentru un post de radio local, după ce în ziarul nostru de ieri au fost dezvăluite jocurile de culise pentru şefia instituţiei. Iliuţă a precizat încă o dată că nu va reveni în funcţia de director executiv, deşi au apărut zvonuri potrivit cărora i-ar fi pus beţe în roate actualului şef al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, Nicolae Călescu, care a picat concursul. Chiar dacă spune că-l susţine pe actualul director, Iliuţă este convins că speculaţiile vin din interiorul instituţiei.

Rep.: Din ce cauză credeţi că au apărut zvonurile potrivit cărora veţi reveni la conducerea DSVSA Gorj?

Ion Iliuţă: Nu este adevărat că voi reveni pe postul de director executiv. Probabil colegii mei încă nu sunt stăpâni pe picioarele lor acolo şi încearcă diverse tertipuri. Eu nu voi reveni pe funcţia de director, după 11 ani de activitate în care am lăsat o Direcţiei foarte bine apreciată la nivelul Autorităţii Naţionale, am considerat că este bine să fie condusă de un alt coleg, are experienţă, iar instituţia poate să meargă în continuare fără probleme. Eu am postul de şef Serviciu la Antifraudă, sunt detaşat pentru şase luni la Autoritatea Naţională, am venit din dorinţa conducerii autorităţii să lucrăm la nişte acte normative care reglementează activitatea sanitar-veterinară la nivel naţional, iar după ce îmi termin mandatul mă întorc pe postul de şef serviciu.

Rep.: Credeţi că aceste speculaţii vin din interiorul instituţiei?

I.I.: Cred că da, cu toate că am lăsat acolo o echipă foarte bine pregătită. Nu trebuie neapărat să luăm în calcul că directorul a adus instituţia acolo unde este acum. Eu întotdeauna am încercat să fiu un om modest şi să lucrez cu o echipă, iar echipa a rămas acolo. După 11 ani, e bine să te retragi şi să laşi locul altor colegi. Este o echipă cu mulţi colegi tineri, veniţi în Direcţie când am fost eu director. N-am fost membru la nici un partid politic, mi-am făcut treaba de profesionist, nu mă mai interesează funcţia de director executiv la DSVA Gorj.

Rep.: Se speculează faptul că dumneavoastră aţi tras sforile pe la Bucureşti pentru ca postul să rămână neocupat până la expirarea detaşării dumneavoastră. Cum comentaţi?

I.I.: Am aflat că s-au făcut nişte speculaţii care nu sunt adevărate, eu îl susţin pe actualul director şi vreau să fie un manager bun. Prin faptul că eu îmi desfăşor activitatea aici, încerc să-i sprijin pe colegii de acolo, de la Gorj, cu tot ce pot eu, dar nu vreau să mă implic în activitatea de conducere a DSV. M-au supărat speculaţiile potrivit cărora eu aş fi avut vreo implicare în faptul că domnul Călescu a picat concursul, în condiţiile în care eu mi-am demisia din motive personale, iar aşa cum am mai spus, nu am de gând să mă întorc pe postul de director executiv.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: