Iliuţă nu mai e director la DSV Gorj: „Se acumulase mult stres“

Ion Iliuţă, director de foarte mulţi ani la Direcţia Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a explicat motivele care l-au determinat să-şi depună demisia din această funcţie. În locul lui Iliuţă a fost numit medicul Nicolae Călescu. Iliuţă conduce Direcţia Sanitar Veterinară aproape dintotdeauna.      

Reporter: Este adevărat că aţi demisionat din fruntea instituţiei? De ce?

Ion Iliuţă: Da. Din motive personale. Eu am spus că sunt un tip care vorbesc şi ce fac. Deja era peste puterile mele, devenisem un om care, într-o funcţie din aceasta stresantă, la un moment dat preferi să iei şi decizii prin care te mai gândeşti şi la tine, ca persoană. A fost o chestie personală, o să explic eu mai multe. Se acumulase atâta stres încât nu vroiam să iau decizii care să impieteze instituţia şi am fost un tip prea dedicat meseriei şi colectivului. Ajungi la un moment dat să nu mai ţii cont de funcţie ci de persoana ta, ca om, asta m-a determinat.   

Rep: Ce veţi face de aici înainte şi cine va conduce DSV Gorj după plecarea dvs.?

I.I.: În primul rând sunt şef de serviciu la Serviciul Antifraudă, voi continua să îmi fac treaba în instituţie, ca medic veterinar. Serviciul este tot în cadrul DSV Gorj. Începând din 25 mai sunt şeful Serviciului Antifraudă din cadrul instituţiei. E fostul serviciu de inspecţie din cadrul instituţiei.  Probabil, când va veni ordinul, doctorul Nicolae Călescu va fi directorul instituţiei. Este un coleg din cadrul profesiei, medic veterinar de 26-27 de ani. E absolvent de Bucureşti, un coleg cu multă experienţă.

Rep: Aveţi ceva să vă reproşaţi, lucruri pe care nu aţi reuşit să le îndepliniţi ca director al DSV Gorj?

I.I.: Nu îmi reproşez nimic, doar faptul că am fost un director destul de dur, poate cu mulţi colegi. Mă consider un om echilibrat, am avut un colectiv unit care şi-a făcut treaba. Drept dovadă, n-am avut evenimente deosebite. Acum pot să plec cu fruntea sus, şi plec cu fruntea sus din funcţie, pentru că rămân în instituţie, că nu avem o toxiinfecţie alimentară în momentul acesta, nu avem un focar de boală la nivelul judeţului. Este un judeţ destul de greoi pentru că avem efective, multe de animale, unităţi comerciale foarte multe dar am încredere în activitatea pe care o să o facă directorul, cu colectivul care este. Ce regret? Că n-au venit colegi tineri şi lipsa de personal, atâtea concursuri organizate şi foarte puţini colegi. Aici este problema, lipsa de medici veterinari la nivelul judeţului, care sperăm să nu se acutizeze. Sunt foarte mulţi absolvenţi veniţi în judeţ dar din păcate la licitaţiile organizate la nivelul instituţiei s-au prezentat colegi foarte puţini sau în unele situaţii, cum avem la Hurezani, a fost scoasă de 5 ori circumscripţia la licitaţie şi nu s-a prezentat niciun coleg.  

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: