Impozite restante de 30 de miliarde la Primăria Târgu Jiu

Pentru a recupera banii de la rău-platnici, inspectorii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Tg-Jiu au recurs la măsuri radicale. De la începutul anului, aceştia au aplicat şapte  sechestre pe bunuri imobile şi peste 14.000 de popriri pe conturile curente ale datornicilor, pentru a recupera datoriile restante din anii precedenţi, de peste 30 de miliarde de lei vechi. Odată cu aplicarea acestor măsuri, 40% din sumă a fost deja recuperată. Bunurile sechestrate constau în patru autoutilitare, dintre care două Mercedes-uri, un Peugeot şi o Dacie, dar şi  aparate electronice şi electrocasnice.

Tinerii sunt cei care au însumat cele mai multe datorii la bugetele locale, în urma amenzilor de circulaţie primite.  Dintre aceştia, cei mai mari datornici sunt taximetriştii, care au ajuns până la un miliard de lei amendă pentru o singură persoană.

Problemele legate de recuperarea creanţelor nu se opresc odată cu aplicarea sechestrului pe bunuri. O reală problemă o constituie valorificarea bunurilor confiscate, care de cele mai  multe ori durează o perioadă lungă de timp şi se face la preţuri forte reduse faţă de valoarea reală a bunurilor respective.

În ceea ce priveşte anul 2009, situaţia este ceva mai bună. Doar 50 de miliarde de lei mai sunt de achitat din totalul de peste 180 de miliarde cât a însumat tot anul. Conducerea Direcției de Taxe şi Impozite Locale se aşteaptă ca sumele rămase să fie foarte greu de recuperat de la populaţie, având în vedere că târgujienii de bună credinţă şi-au achitat deja taxele în primul trimestru al anului, pentru a beneficia totodată şi de reducerea cu 10% din totalul de achitat.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: