În greva foamei pentru un petec de pământ

Două femei din Fărcăşeşti, mamă şi fiică, fac greva foamei începând de ieri dimineaţă. Cele două protestează pentru a fi puse în posesia unui teren de câţiva ari. Primarul din localitate spune că cele două pot sta în faţa primăriei mult şi bine, deoarece nu le poate da titlu de proprietate „pe vorbe”. Femeile anunţă că îşi vor da foc dacă această situaţie nu se va rezolva.

Sătule să mai aştepte să fie puse în posesia terenului în suprafaţă de 12 ari,  Elena Fudulea în vârstă de 44 de ani şi mama sa Anghelina Honcilă de 67 de ani din satul Valea cu Apă, comuna Fărcăşeşti, au hotărât să facă greva foamei chiar în faţa primăriei. Nu este pentru prima dată când femeile recurg la acest gest. În ultimele trei luni, zi de zi, de dimineaţa până seara au stat în faţa primăriei în speranţa că îl vor îndupleca pe primar şi că le va da titlu de proprietate. Cum nu au reuşit să rezolve nimic, acum ameninţă că vor sta în greva foamei atât cât va fi nevoie. „Ei spun că să facem ce vrem, să stăm aici până murim, să ne dăm foc, nu-i interesează şi nu ne vor elibera titlu de proprietate. Pământul este moştenire de la tatăl meu, plătesc impozit pentru el şi pentru casa care nici măcar nu o folosesc, am acte, pot face dovada. Avem aprobare pentru grevă de la poliţie şi stăm aici până nu mai putem, dacă nu mai rezist, iau benzină şi îmi dau foc”, a declarat Elena Fudulea.

ACTE

Primarul comunei Fărcăşeşti spune că nu are cum să le dea titlu de proprietate Elenei Fudulea şi mamei sale pentru că nu au prezentat documentele necesare pentru înmânarea titlului de proprietate. „Ce să le fac-! Nu are documentele, degeaba facem măsurători, eu ce să fac- Să semnez un act care ar fi ilegal-”, a declarat Dănuţ Bălu, primarul interimar al comunei Fărcăşeşti.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: