În Motru câinii comunitari sunt aduşi cu trenul

În municipiul Motru câinii sunt aduși mai nou cu trenul. Primarul Dorin Hanu s-a plâns la o ședință că problema câinilor comunitari este din ce în ce mai complicată, aceștia neputând fi adunați de pe străzi. Primarul este împotriva eutanasierii câinilor și propune sterilizarea acestora.

”Dimineața se dau jos din tren în Motru mai mulți câini decât cetățeni”. Astfel descrie primarul Dorin Hanu situația îngrijorătoare cu care se confruntă autoritățile și cetățenii legată de câinii comunitari. În Motru este o adevărată invazie, aceștia fiind aduși în municipiu din toate părțile, fie cu duba, cu camionul sau cu trenul. ”Eu am încercat de foarte multe ori să rezolv această problemă, dar este imposibil să te ții că vin din toate părțile. Îi aduc fie cu camionul, fie cu dubița, fie cu trenul. În ultimul timp am sesizat că sunt aduși câini cu trenul. Dimineața se dau jos din tren mai mulți câini când ajunge în Motru decât cetățeni. Este o situație extraordinar de complicată și se poate rezolva cu bunăvoință din partea  autorităților competente”, afirmă Dorin Hanu. Chiar dacă este o problemă cu care se confruntă toate orașele din țară, eutanasierea nu este o soluție, spune primarul orașului Motru. ”Este o problemă cu care se confruntă absolut toate orașele din țară și știu că la ora actuală există o lege în Parlament în ce privește eutanasierea câinilor și se încearcă să se ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme. Eutanasierea nu este o soluție. Pentru a rezolva această problemă trebuie implicați cei care au responsabilități. Atâta timp cât am inventariat vacile, oile, caprele, trebuie să inventariem și câinii și să fie sterilizați. Cauza este înmulțirea aberantă a acestor animale”, explică acesta.

SIMPLU

Soluția propusă de acesta este sterilizarea câinilor comunitari. ”Nu este mare scofală ca doctorii veterinari, ajutați de autoritățile locale, să realizeze sterilizarea câinilor. Găsim loc pentru această sterilizare, îi căutăm cu Poliția Locală prin fiecare comună aparținătoare”, este părerea primarului Hanu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: