Înalta Curte a decis: Ţundrea e nevinovat

Marcel Ilie Ţundrea, gorjeanul care a fost obligat să execute 12 ani de închisoare pentru un presupus omor, este nevinovat. El a fost achitat, în urmă cu câteva zile de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru acuzaţia de viol urmat de omor deosebit de grav. Din păcate, achitarea definitivă vine la aproape trei ani de la moartea acestuia.

Marcel Ţundrea a depus mai multe memorii în instanţă susţinând că este nevinovat. Procurorul Emil Moţa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, a dispus, în primăvara anului 2005 efectuarea unui test ADN, test care a confirmat că Ţundrea nu a comis faptele de care e acuzat. Astfel, el a fost achitat de acuzaţia de viol dar a fost cercetat în continuare pentru comiterea infracţiunii de omor. Procesul a fost reluat la Braşov după moartea acestuia. El fiind achitat de Curtea de Apel Braşov, dosarul lui Marcel Tundrea a ajuns însă pe masa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Marcel Ţundrea  a fost achitat, la sfârşitul săptămânii trecute, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru acuzaţia de viol urmat de omor deosebit de grav. Din păcate, achitarea definitivă vine la aproape trei ani de la moartea acestuia.

Marcel Ţundrea a fost condamnat în anul 1992 la 25 de ani de închisoare fiind acuzat de violarea şi uciderea unei fete de 13 ani  din comuna Pojogeni. Singura dovadă că el ar fi vinovatul a fost mărturia unei vecine, care a spus că l-a văzut lângă cadavrul fetei. Martora nu mai este în viaţă, înainte de a deceda a recunoscut că a minţit. Marcel Ţundrea nu a fost însă eliberat, fiind nevoit să suporte tratamentul dur din închisoare timp de 12 ani. El a murit în 2007 în urma unei răceli puternice şi a altor boli căpătate în perioada de detenţie.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: