Încă o decizie anti Electra la tribunal

Tribunalul Bucureşti a dispus în 6 ianuarie 2011 suspendarea hotărârii AGEA Nuclearelectrica de înfiinţare a gigantului energetic Electra, la cererea Fondului Proprietatea, se arată într-un comunicat al Fondului transmis Bursei. Interesant este că marţi au fost discuţii între viitorul director al Electra, Constantin Bălăşoiu, şi Fondul Proprietatea în vederea găsirii unei formule de înfiinţare a gigantului energetic. Chiar Bălăşoiu a spus că în curând va fi anunţată data exactă de funcţionare a companiei.

Astfel, în 22 decembrie 2010, Fondul Proprietatea a formulat o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu societatea Nuclearelectrica prin care a solicitat pe calea unei cereri de ordonanţă preşedinţială suspendarea hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) Nuclearelectrica din 19 noiembrie 2010 prin care a fost aprobată înfiinţarea Companiei Naţionale Electra.

Dosarul a avut primul termen de judecată în de 6 ianuarie 2011, termen la care instanţa a rămas în pronunţare. "În data de 10 ianuarie 2011 am luat cunoştinţă de hotărârea instanţei de la condica Tribunalului Bucureşti, Secţia a VI-a Comercială, astfel că prin sentinţa comercială nr. 155 din 6 ianuarie 2011, instanţa a decis următoarele: 'Admiterea acţiunii. Dispune suspendarea  executării Hotărârii AGEA Nuclearelectrica nr. 13 din 19 noiembrie 2010 până la soluţionarea irevocabilă a dosarului nr. 62357/3/2010'", se arată în comunicat.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: