Încă patru directori de şcoli au fost demişi de Inspectorat

Patru directori de şcoli au fost demişi la sfârşitul săptămânii trecute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Este vorba de Liviu Andrieş, directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu, Elvira Şarapatin, directorul Colegiului Tehnic din Târgu-Jiu precum şi directorii şcolilor generale Bumbeşti Piţic şi Ţânţăreni. În urmă cu o săptămână au mai fost schimbaţi din funcţie patru directori.

La Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu în locul lui Liviu Andrieş a revenit fostul director al liceului Cornel Tigveanu, la Colegiul Tehnic, în locul Elvirei Şarapatin, nu a fost numită încă o persoană, de problemele unităţii ocupându-se Aurelia Cornescu, directorul adjunct. La Ţânţăreni,  Ion Bălăceanu a fost înlocuit cu Constantin Doroi, iar la Bumbeşti Piţic, noul director este Simona Dobre.

Elvira Şarapatin: „Voi acţiona Inspectoratul în instanţă“

Dacă la celelalte şcoli ştafeta a fost predată fără niciun fel de comentariu, la Colegiul Tehnic fosta directoare Elvira Şarapatin a fost extrem de revoltată. „Nu am văzut încă decizia de eliberare din funcţie, aştept să văd care au fost motivele pentru care am fost demisă şi cum consider că nu am făcut nimic greşit pentru care să merit să nu mai conduc unitatea voi acţiona în instanţă Inspectoratul”,  spune aceasta.

Cornel Tigveanu: „Am avut emoţii mari“

Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu avea din luna septembrie un nou director în persoana lui Liviu Andrieş. El a fost numit în funcţie de vechea conducere a Inspectoratului după ce mandatul lui Cornel Tigveanu, fostul director, a expirat. Liviu Andrieş a fost nevoit în urmă cu câteva zile să predea fotoliul de conducere lui Cornel Tigveanu, decizia aparţinând Inspectoratului. El spune că se aştepta să fie schimbat din funcţie. „Ştiam că voi fi demis şi nu am de ce să fiu deranjat de decizia Inspectoratului, totul ţine de partidul aflat la guvernare”, spune Liviu Andrieş, fost director LPS Târgu Jiu.

Cornel Tigveanu a fost extrem de emoţionat la aflarea veştii că va conduce din nou unitatea de învăţământ. „Am avut emoţii mai mari ca atunci când am fost numit prima dată director. Mă aşteptam să revin pe funcţie întrucât am fost schimbat fără motiv”,  spune acesta.

Cei patru directori au fost schimbaţi pentru eficientizarea activităţii Inspectoratului, precizează Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al ISJ Gorj. Alţi patru directori au fost demişi cu o săptămână înainte de ISJ. La Roşia de Amaradia, Cristinel Faiter (fost primar PSD) a fost înlocuit cu Nicolae Diaconu, la şcoala nr 1 din Motru în locul Laurei Pasăre a fost numit director adjunct Eugeniu Pătru, la şcoala generală din Aninoasa Maria Câmpeanu a fost înlocuită cu Ilona Petrache, iar la Bărbăteşti,  Gheorghe Ghimpău a fost înlocuit cu profesorul de geografie Georgeta Becheru.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: