Încătuşată pentru că a promis locuri de muncă inexistente

Marea Britanie analizează posibilitatea de a prelungi cu încă trei ani restricţiile impuse pe piaţa forţei de muncă pentru români şi bulgari, dar informaţia nu a ajuns încă şi la zeci de naivi din Olt şi Mehedinţi.

Aceştia au fost păcăliţi de o gorjeancă de 28 de ani, din Bumbeşti Jiu, care au plătit bani buni nu pentru cine ştie ce favoruri, ci pentru promisiunea că vor lucra în curând în Regatul Unit. Femeia le spunea doritorilor exact ceea ce vroiau să audă, inclusiv că nu le cere multe hârtii, iar ca dovadă, le cerea banii şi nu le dădea nicio chitanţă. Cei interesaţi erau vrăjiţi de promisiunea unui loc de muncă într-o măcelărie şi nu stăteau prea mult pe gânduri pentru a „marca” banii.

Victimele nu erau căutate prin Gorj, iar vestea despre „angajatoarea” de pe malul Jiului circula mai mult din gură în gură. Victimele spun că au achitat până la 300 de euro în schimbul promisiunii că vor fi sunaţi pentru a întocmi şi actele cu care să aibă locul de muncă asigurat la englezi. Evident, nu i-a mai sunat nimeni, iar când au realizat ce mare ţeapă şi-au luat, aceştia s-au adresat poliţiştilor. Pe parcursul anchetei oamenii legii au descoperit şi un carneţel al gorjencei, în care figurau zeci de nume şi diferite sume de bani, ceea ce indică existenţa şi a altor potenţiale victime. Din această cauză, IPJ Gorj se aşteaptă ca în următoarele zile numărul celor păgubiţi să crească, aceştia având posibilitatea să depună plângere.

Cea care i-a păcălit este acuzată de înşelăciune şi riscă până la 15 ani de puşcărie, dar procurorii au decis arestarea pentru 15 zile. Cazul ei aminteşte de cel de anul trecut de la Motru, unde un bucureştean care a mai dat ţepe prin ţară a păcălit vreo 300 de persoane cu promisiunea angajării acestora la o fabrică de împachetat praf de detergenţi…Bărbatul respectiv, Gheorghe Grigoroaia, a primit în primăvară o pedeapsă de un an de zile, „ghinionul” lui reprezentându-l o condamnare anterioară, de 3,6 ani, care i s-a adăugat la sentinţa de la Motru.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: